Kültür:
banner175
Ege'nin en büyük kongre ve kültür merkezi onbinleri ağırlıyor
Denizli Büyükşehir Belediyesinin geçen mart ayında açılışını gerçekleştirdiği Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, bugüne kadar seminer, konferans, gösteri, sergi, tiyatro ve konser gibi yüzlerce etkinlik ve programa ev sahipliği yaptı. Kültür ve sanat etkinliklerinin yanı sıra Denizli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası 5. Denizli Cam Bienali, Denizli Büyükşehir Belediyesi 33. Uluslararası Amatör Tiyatro Festivali, Ege Aşıklar Bayramı gibi ulusal ve uluslararası etkinliklere de ev sahipliği yapan modern merkez onbinlerce vatandaşı kültür ve sanat etkinliklerinde buluşturdu. Uluslararası standartlarda inşa edilen 500, 1000 ve 2000 kişilik salonları, seminer salonları, sergi alanları ve atölyeleri ile Denizli'de kültür ve sanatın merkezi olan tesis 100 kişilik planetaryumu (gezegen evi) ile de ziyaretçilerine farklı deneyimler yaşatmaya devam ediyor.
 


"Kültür ve sanatın kalbi burada atıyor"
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hayata geçirdikleri en önemli projelerden biri olan Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nin bugüne kadar bir çok organizasyona ev sahipliği yaptığını belirterek, tesisin açıldığı ilk günden beri şehrin kültür ve sanat merkezi olduğunu vurguladı. Denizli'de kültür ve sanatın kalbinin bu tesiste attığına dikkati çeken Başkan Osman Zolan, "Özellikle şehir dışından gelen sanatçılarımız, misafirlerimiz tesise hayran kalıyor" dedi. Her gün 1 ya da 2 etkinliğe ev sahipliği yapan tesiste ayrıca 100 kişilik planetaryum olduğunu anlatan Başkan Osman Zolan, "Burada öğrencilerimize güneş sistemi, gezegenler ve yıldızlar 3 boyutlu bir şekilde aktarılarak temel astronomi bilgileri veriliyor" diye konuştu.
 


85.000 metrekare kapalı alana sahip
 
Ege Bölgesi'nin en büyük kongre ve kültür merkezi olan Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, 10 Mart 2019'da hizmete açıldı. 25.000 metrekare taban alanına ve 85.000 metrekare kapalı alana sahip tesis içerisinde 500, 1000 ve 2000 kişilik olmak üzere 3 büyük salonu bulunuyor. 6 nikah salonu, 5 seminer salonu, fuaye alanları ile Denizli'nin kültür ve sanat hayatına renk getiren Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi, ayrıca 100 kişilik planeteryuma sahip.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku