Kültür:
banner175
Ege'nin en büyük kitap fuarı geliyor
Sosyal ve kültürel projeleriyle de Türkiye’ye örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Katılımcılarıyla birlikte Ege’nin en büyük kitap fuarını düzenleyecek Denizli Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart-9 Nisan tarihleri arasında 1. Denizli Kitap Fuarı’nın kapılarını açacak. Denizli’de kitapseverlerin uzun süredir beklediği müjdeyi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, verdi. 31 Mart-9 Nisan tarihleri arasında Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılacak 1. Denizli Kitap Fuarı’nda Türkiye’nin en ünlü yazarları ve yayınevleri olacak. Türk edebiyatının en büyük yazarlarından biri olarak kabul edilen Denizlili Hasan Ali Toptaş’ın onur konuğu olarak katılacağı fuarda Pelin Çift, Kahraman Tazeoğlu, Azra Kohen, Hasan Ali Toptaş, Murat Tavlı, Haldun Terzioğlu, Saygı Öztürk, Abdurrahim Dilipak ve Sinan Yağmur gibi ünlü yazarların katılması bekleniyor.
 


Ünlü yayınevleri fuarda olacak
 
Pegasus, Ephesus, Epsilon, Alfa, Can, Doğan Kitap, Ötüken, İthaki, Kırmızı Kedi, Hayat, Parodi, İş Bankası, Beyaz Balina, Yapı Kredi, Sel, Yeditepe, Panama, Agapi, Kripto, Pinus-Kashna, Lopus, Diyanet, Lades, Semerkand, Martı, Dergah, Doce Vita, Papillion, İndigo, Profil, TDK, gibi Türkiye’nin en ünlü yayınevlerinin katılacağı fuarda ünlü yazarların imza günleri de olacak. İsveç’ten Güney Kore’ye Amerika’dan İngiltere’ye eserleri birçok dile de çevrilip okunan; Kültür Bakanlığı Roman Ödülü, Sedat Simavi Edebiyat Ödülü ve Türkiye Yazarlar Birliği En İyi Roman Ödülü gibi çok sayıda ödülleri bulunan Hasan Ali Toptaş da, hemşehrileri ile bir araya gelecek.
 


“İnsanlarımızı kitapla buluşturacağız”

 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kitapseverlerin uzun süredir heyecanla beklediği müjdeyi vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Katılımcılarıyla birlikte Ege’nin en büyük kitap fuarının kapılarını 31 Mart’ta açacaklarını vurgulayan Başkan Zolan, belediyelerin alt ve üst yapı gibi şehrin fiziki açıdan gelişimini sağlaması kadar şehrin sanat ve kültür hayatına da katkı sunması gerektiğini belirtti. Denizli Kitap Fuarı’nın 10 gün süreceğini ifade eden Başkan Zolan, “İnsanlarımızı kitapla buluşturacağız. Birçok ünlü yazarımızın okuyucuları ile buluşacağı bir fuar olacak” dedi.



“Kültür Yayınlarımız da fuarda olacak”

 
Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak birçok sanat ve kültür faaliyetlerinde bulunduklarını kaydeden Başkan Zolan, “Bunların en güzeli Denizli Büyükşehir Belediyesi kültür yayınlarımızdır. Geçmişten gelen değerlerimizi, gelecek nesle ulaştıran 111 eserimiz de kitap fuarımızda olacak. Çünkü biz biliyoruz ki sosyal ve kültürel hizmetlerimiz de alt yapı kadar, yol kadar önemli” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku