Kültür:
banner175
Ege'nin en büyük kitap fuarına doğru
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’de kitapseverlerin heyecanla beklediği Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı'nın düzenleme tarihini açıkladı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin kent belleğine kazandırdığı ve içerisinde 30 kitaptan oluşan eserlerin yer aldığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları tanıtım toplantısı yapıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, eserlerin yazarları ve davetliler katıldı. Başkan Osman Zolan burada yaptığı konuşmada,  Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’nın ana temasının Denizli olduğuna dikkat çekti.
 
"144 esere ulaştık"
 
Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İçinde Denizli olan, Denizli’nin birçok değerini anlatan eserlerimizi Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları olarak yayımlamaya başladık ve yayımlamaya da devam edeceğiz. 2006 yılından bugüne kadar toplam 144 esere ulaştık. Bu 144 eserin hepsi Denizlimizdeki, yaşanmışlıkları, değerleri, tarihini, hülasa Denizli’yi anlatan, Denizlili birçok şair ve yazarımızın kaleminden, yüreğinden çıkan güzellikleri yayın haline getirdik. Eserlerini Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları olarak yayınlamamıza müsaade eden değerli yazar ve şairlerimize çok teşekkür ediyorum.”
 
"Bu eserler kaynak kitap haline gelecek"
 
Yayımlanan eserlerin aynı zamanda birer arşiv çalışması olduğunu ifade eden Başkan Zolan, “Bu eserleri geleceğe bırakacağız. Bu 144 eser uzun yıllar sonra kaynak kitap haline gelecek. Denizli’yi araştırmak isteyen, öğrenmek isteyen, geleceğimiz, çocuklarımız, Denizli Büyükşehir Belediyemizin bu yayınlarına bakacak, geçmişine ve değerlerine sahip çıkmaya devam edecek” diye konuştu.
 
"Bu yıl daha geniş bir fuar olacak"
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı'nı 30 Mart-8 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceklerini müjdeleyen Başkan Osman Zolan, "Denizlimizde kitap fuarının ilkini geçen yıl gerçekleştirdik. O fuarımızda, benim en mutlu olduğum husus, kültür yayınlarımızdaki yazar ve şairlerimiz Denizli Büyükşehir Belediyesi standında kitaplarını imzalayarak, okuyucularıyla buluştu. Bu çok önemliydi. Bu yıl daha geniş bir fuar olacak. 140’ın üzerinde yayınevinin katılımını bekliyoruz. Geçen yıla göre daha güçlü bir kitap fuarı gerçekleşecek. Vatandaşlarımızı, yazar ve şairlerimizi buluşturacağız. O mutluluğu hep beraber yaşayacağız” dedi. Başkan Osman Zolan'ın konuşmasının ardından eserlerin sahipleri kitaplarını kısaca anlattı.
 
Fuar 10 gün sürecek
 
Onur konuğu Denizlili araştırmacı yazar Mustafa Tatcı'nın olacağı Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı geçen yıl olduğu gibi Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde (Eski EGS) yapılacak. Çok sayıda yayınevinin katılacağı fuar 30 Mart-8 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Birçok ünlü yazarın imza günü ve konferanslarla renk katacağı fuarda Denizlili yazarlarda eserleriyle katılacak.

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku