Kültür:
banner175
El emeği göz nuru 505 eser görücüye çıktı
Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli ve  Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi’nde açılan Geleneksel Türk El Sanatları, Resim ve Karikatür kulüplerinin yıl boyunca yaptığı eserlerden oluşan karma sergi açıldı. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre Kültür Merkezi fuaye alanında açılan sergide, karikatür, resim, minyatür, tezhip, hat ve ebru sanatlarına ait 505 eser yer aldı. Karma serginin açılışına, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, eğitmenler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Denizli’de yaşayan herkesin arzu ettiği sanatı ve etkinliği yapabilmesi için çalıştıklarını belirten eden Başkan Osman Zolan, "İstiyoruz ki Denizli, sanatın merkezi olsun. Denizli denildiğinde akla, sanat ve kültür gelsin" dedi.
 


"Sanatın, kültürün, bilimin merkezi Denizli olsun istiyoruz"
 
Bir şehrin veya ülkenin geleceğinin nitelikli gençlerle hazırlanması vurgusu yapan Başkan Osman Zolan, "Gençlerimize çok önem vermemiz gerekiyor. Onlar bizim geleceğimiz. Geleceğimizin iyi olması için gençlerimizin donanımlı, nitelikli olması gerekiyor, sanatla, kültürle uğraşması gerekiyor. Sanat ve kültürle uğraşan varsa o şehrin, o ülkenin geleceği daha başarılı, daha güzel olacaktır. Katkı sağlayan, emek veren herkese huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Bir süre önce Denizli’ye kazandırılan Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin çok önemli bir yatırım olduğunu ifade eden Başkan Osman Zolan "Kongre ve kültür merkezimiz büyük bir imkan oldu. Hiç kimsenin artık mazereti de kalmadı. Sanatın, kültürün, bilimin merkezi Denizli olsun istiyoruz" diye konuştu. 
 
12 Mayıs’a dek ziyaretçilerini bekliyor
 
Karma sergide yer alan el emeği göz nuru eserleri inceleyerek kursiyerlerle bir süre sohbet eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 12 Mayıs’a dek sürecek sergiye tüm Denizlilileri davet etti.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku