Kültür:
banner175
Kerkük türkü ve sohbetle anlatıldı
Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) işbirliği ile tarihi Türkmen şehri Kerkük için "Mum Kimin Yanan Kerkük" adlı müzikli söyleşi düzenlendi. Etkinliğe Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı ve Denizlili sanatseverler katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu Koordinatörü Selim Öztaş yönetmenliğinde verilen konser büyük beğeni topladı. Gecede PAÜ'de görevli Kerkük asıllı Prof. Dr. Nuran Sabir ve Kerkük türküleri ile Mehmet Özbek sahne alırken, PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Tok ise Türkmen şehri ile ilgili tarihi bilgiler sundu.
 
"Bizi biz yapan değerlere sahip çıkıyoruz"
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, “Burada Türkmen şehri Kerkük’ü anlatan hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkıyoruz. Siyasi sınırlar ne olursa olsun Karabağ Türk ve Türkmen ise Kerkük’te Türk ve Türkmen kalacaktır. Sizler de buraya gelerek bizleri mutlu ettiniz. Kerkük dün olduğu gibi bugün de Türk yurdudur” dedi. Etkinliğin ardından Ali Değirmenci katılımcılara dünyaca ünlü Yatağan Palası hediye etti.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku