Kültür:
banner175
Koyunlar ‘çınar'a çıkıyor
UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde bulunan ve son yıllarda ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarının, profesyonel ve amatör fotoğrafçıların da yoğun ilgi gösterdiği Koyun Sudan Geçirme Yarışması öncesi Denizli kent merkezinde kınalı koçlarla yürüyeceklerini söyleyen Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Kınalı koçlar ve çobanlarımızla Perşembe günü saat 18.00’de Bayramyeri Meydanı’ndan yürüyüş için start vereceğiz. Gazi Bulvarı’ndan Delikliçınar Meydanı’na kadar kınalı koçlarla yürüyüp, yürüyüşü Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde sonlandıracağız. Denizli ve bölgemizdeki tüm halkımızı şenliğimize ve yarışmalara davet edeceğiz. Türk kültürünü 8 asırdır yaşatan bölge halkımıza ve katkıda bulunan kuruluşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Fethi Akcan, Perşembe günü saat 18.30’da Denizli Horozu heykelinin önünde yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcilerine açıklama yapacak.
Aşağıseyit Mahallesi’ndeki etkinlik 27 Ağustos Cumartesi günü saat 09.30’da Selçuklu komutanlarından olan Ali Gazi’nin türbe ziyaretiyle start alacak. Ardından En güzel kuzu, en güzel koç, çoban köpeği, ev köpeği ve çoban kıyafeti yarışmaları düzenlenecek ve yöresel sanatçılar konser verecek. 28 Ağustos Pazar günü ise, koyun sudan geçirme yarışmaları saat 07.30’da Aşağıseyit Mahallesi’nin Köprübaşı mevkisinde başlayacak. Açılış konuşmaları ve ödül törenlerinin ardından, şenliğin finali akşam Aysun Şakar, Zekeriya Şakar ve Efe konseriyle yapılacak.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku