Kültür:
banner175
Laodikya tiyatrosunda restorasyon başladı
Antik kentlerin yerel yönetimlere devredilmesiyle tarihi değerlerin daha hızlı ve güvenilir bir şekilde gün yüzüne çıkarılacağını tüm dünyaya kanıtlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Laodikya Antik Kenti'nde bulunan Batı Tiyatrosu’nu  da dünya kültür mirasına kazandıracak. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu kapsamda kazı ve restorasyon çalışmalarına başlanan 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda incelemede bulundu. Başkan Osman Zolan'a Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Gökoğlan ve Aytaç Turgut ile İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Seval Gebeş ve KUDEB Müdürü Nurhayat Aydın eşlik etti. Kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında Prof. Dr. Celal Şimşek'ten bilgi alan Başkan Osman Zolan, kazı ekibine kolaylıklar diledi.
 


Denizli turizmde daha da ileri gidecek
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 19 antik kent ve birçok doğal güzelliği barındıran Denizli'nin, bu zenginlikleri ile dünyanın en güçlü şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Laodikya Antik Kenti'nin gün yüzüne çıkmasında Denizli Büyükşehir Belediyesinin büyük destekleri olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nu da ayağa kaldırarak, yeniden kullanılır hale getireceklerini söyledi. 15 bin kişi kapasitesi bulunan tiyatronun ayağa kaldırılmasının ardından çeşitli etkinliklerin yapıldığı bir yapı haline getirmeyi istediklerini ifade eden Başkan Osman Zolan, "Denizlimizin turizmde daha da ileri noktalara ulaşması için gayret etmeye devam ediyoruz. Şehrimizin güzelliklerini ortaya çıkarmayı sürdüreceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
 


Protokol imzalanmıştı
 
Laodikya Antik Kenti'ndeki Batı Tiyatrosu’nun kazı ve restorasyon çalışmalarına ilişkin Laodikya Kazı Heyeti Başkanlığı ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında Mart 2018'de protokol imzalanmıştı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku