Kültür:
banner175
Muhteşem halk oyunları resitali
Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları organizasyonunda 08 Nisan Cumartesi günü Yıldızlar Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası Denizli’de gerçekleşti. Finale kalmayı başaran 22 ilden 28 takım, tıklım tıklım dolu tribünler önünde sırayla sahne aldı.  
 

EKİPLER BÜYÜLEDİ
Sabah saatlerinde seremoni ile başlayan Halk Oyunları Türkiye Finalinde düzenlemeli ve düzenlemesiz kategorilerinde ekipler sırayla sahne aldı. Protokol tribününde yerini alan Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Gençlik Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Halk Oyunları Federayonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Erdem ve KYK İl Müdürü Alaaddin Aktaş sporcuların heyecanına ortak oldu.
 
DENİZLİ’Yİ 3 TAKIM TEMSİL ETTİ
Finallere ev sahipliği yapan Denizli’yi şampiyonaya katılım hakkı kazanan 3 ekip temsil etti. Geçen sezon Türkiye Şampiyonu olan Sarayköy Atatürk Ortaokulu, Pamukkale Atatürk Ortaokulu ve Buldan 4 Eylül Fehmi Mehmet Şükriye Erensoy Ortaokulu ekipleri yarışmada sahne aldı. Halk Oyunu ekiplerini aileleri ve yakınları tribünlerden destekledi.
 

JÜRİ KARAR VERMEKTE ZORLANDI
Yarışmada, ekiplerin uyum ve performanslarına göre halk oyunları milli hakemlerinden oluşan 9 jüri tarafından puanlama yapıldı. Her biri birbirinden güzel performansa sahip ekipler karşısında jüri karar vermekte zorlandı. Kategorilerin sonunda açıklanan dereceye giren okullar büyük mutluluk yaşadı. Düzenlemesiz dalda Diyarbakır, Düzenlemeli dalda ise Burdur temsilcileri Türkiye Şampiyonu oldu.
 
GENÇ GÖNÜLLÜLER GÖREV ALDI
Tarihi günlerinden birini yaşayan Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Genç Gönüllüler projesi kapsamında 32 genç görev yaptı. Gençlik Spor İl Müdürlüğünce ücretsiz BESYO ve POMEM hazırlık kurslarına katılan gençler ile PAÜ öğrencilerinden oluşan gönüllü gençler, yarışmada farklı noktalarda çalışarak organizasyonun başarılı geçmesinde önemli rol üstlendi.
 

İBANOĞLU “ANADOLU’NUN TÜM RENKLERİ DENİZLİ’DE BULUŞTU”
Organizasyona ev sahipliği yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, 580 sporcu ve salona gelen yaklaşık 3000 izleyicinin tam bir halk oyunları şöleni yaşattığını belirtti. Tekirdağ’dan Van’a, Diyarbakır’dan Antalya’ya 28 takımın katılımıyla Anadolu’nun tüm renklerinin Denizli’de buluştuğunu kaydeden İbanoğlu, kültür ve medeniyetler beşiği yurdumuzun ne kadar önemli bir zenginliğe sahip olduğunu bir kez daha gördüklerini kaydetti. İbanoğlu, başarılı geçen organizasyon sonrası emeği geçenleri kutladı.
 
İŞTE ŞAMPİYONLAR
Düzenlemesiz Dal
1 Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu DİYARBAKIR
2 Mustafa Kiriş Ortaokulu EFELER / AYDIN
3 Hilalkent 125. Yıl Ortaokulu YAKUTİYE / ERZURUM
4 Yakuplu Galip Balkar Ortaokulu BEYLİKDÜZÜ İSTANBUL
  Düzenlemeli Dal
1 Özel Bahçeşehir Ortaokulu BURDUR
2 Atatürk Ortaokulu SARAYKÖY / DENİZLİ
3 Dört Eylül Fehmi Mehmet Şükriye Erensoy Ortaokulu BULDAN / DENİZLİ
4 Vali Ali Cevdet Bey Ortaokulu İPEKYOLU / VAN
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku