Kültür:
banner175
Nakışlı camiler kurtulacak
Birçok kültür mirasını barındıran ve tarihe ait derin izler taşıyan Denizli’nin nakışlı camileri yeniden hayat bulacak.
 
Vali Dr. Ahmet Altıparmak liderliğinde başlatılan proje çerçevesinde İlimizdeki tarihi camiler özüne uygun restore edilecek.
 
Vali Altıparmak’ın göreve başlaması ile birlikte derin izlere ve potansiyel kültür hazinesine sahip olan Denizli; sahip olduğu bu tarihi ve kültürel değerlerin tanıtımda ki koordinasyon ve restorasyon eksikliklerini gidererek tanıtım atağını sürdürüyor.
 
Denizli’nin adeta kültür hazinesi konumunda olduğunu söyleyen Vali Dr. Ahmet Altıparmak, restorasyonların belgesel olarak ta ekranlara taşınabileceğine dikkat çekti. Bu konuyla ilgili olarak TRT ile görüşme yapılıp profesyonel anlamda Belgesel çekilebileceğinin altını çizen Vali Altıparmak, yapılması planlanan restorasyonlar ile camilerin Denizli kültür hazinesine kazandırılabileceğini vurguladı.
 


Tarihi camilerin restorasyonu tamamlandıktan sonra bu eserlerin kamuoyuna ve gelecek nesillere tanıtılmasının önemine değinen Vali Altıparmak şunları söyledi; “Yapmayı planladığımız bu restorasyon çalışmaları özellikle gelecek nesillerimiz için çok önem arz ediyor. Tarihimize ne kadar sahip çıkarsak, gelecek nesillerimiz de o kadar sağlam yetişir. Bu bağlamda planlanan restorasyon işlerini titizlikle yapmalıyız. Denizli’nin tarihi ile olan derin bağlarına ait bu kültürel mirasların vatandaşlarımız ve idarecilerimiz tarafından sahiplenilmesi, ardından tespiti ile restorasyonu için acil eylem planının hazırlanarak öncelikle müdahale edilmesi gerekenlerin, röleveleri çıkarılarak Bakanlık ve YİKOB ödenekleriyle çalışmalara başlanılmalı. Restorasyon çalışmalarının ardından TRT ve GEKA’nin da içerisinde olacağı ‘Denizli’nin Nakışlı Camileri’ isimli bir tanıtım kitabı hazırlanarak tanıtıma çıkılmalı” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku