Kültür:
banner175
Öğrenciler Türk enstrümanları ile buluşuyor
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin uzun yıllar başarıyla sürdürdüğü projesi olan Bilgi Evleri ve Kurs Merkezleri yeni bir uygulamaya daha imza atıyor. Bilgi Evlerinde aldıkları eğitim ve öğretimin yanı sıra sosyal etkinliklerle okul stresini atan öğrenciler, her ay bir müzik aletiyle buluşacaklar. Öğrencilerin sosyal gelişimlerine destek sağlamak amacıyla başlatılan uygulamayla öğrenciler, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı hocaları eşliğinde hem Türk müziğinin vazgeçilmez enstrümanlarını tanıyacak hem de müzik terapisi yapacaklar. Yeni başlayan projenin ilk ayında Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı kanun sazı hocası Haydar Demir ve Türk Sanat Müziği hocası Ahmet Nuri Çağdaş, 10 Bilgi Evi ve Kurs Merkezinde Klasik Türk Müziğinin en önemli enstrümanlarından biri olan kanunu öğrencilere tanıttı.
 
Öğrenciler kanunu keyifle dinledi
 
Konservatuar hocaları, birçok öğrencinin ilk defa gördüğü kanunun; tarihçesi, yapılışı ve icra edilişi konularında bilgiler verdi. Demir ve Çağdaş daha sonra öğrencilerin sevdiği şarkıları kanun sazı eşliğinde seslendirdi. Öğrenciler, büyük keyif alarak dinledikleri kanun dinletisinde; Türk Sanat Müziği ile özleşen kanun ile, istenilen her türlü müziğin çalınabildiğini öğrendiler.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku