Kültür:
banner175
Şehir tiyatrosundan 'Siyah Pelerinli Adam”
Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ilk kez 1943 yılında yayınlanan Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in “Siyah Pelerinli Adam” adlı oyununu tiyatro severlerle buluşturdu. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezinde sahnelenen oyuna; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Genç bir şairin şeytan tarafından yoldan çıkarılmaya çalışılmasını konu alan ve ilk kez 1943 yılında yayınlanan Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in “Siyah Pelerinli Adam” adlı oyununun yönetmenliğini ise Hakan Kurt yaptı. Denizlili tiyatro severler tarafından yoğun ilgi gören oyun izleyicilerinin büyük beğenisini topladı
 

“Tiyatro Denizli’de büyüyerek güçleniyor”
 
Oyunun sonunda sanatçıların başarılı performansını tebrik eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, gençlere olan güveninin boşa çıkmadığını belirterek, tiyatronun Denizli’de büyüyerek güçlendiğini söyledi. Genç Denizli Tiyatro Kulübü ile başlayan yolculuğun Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile daha da güçlendiğini kaydeden Başkan Zolan, “Denizli’nin kültür ve sanatla buluşması güçlenerek devam edecek. Çünkü tiyatro hayatın ta kendisidir. Biz de bunu yaşatmak ve artılar katmak için gayret edeceğiz” dedi. Başkan Zolan, konuşmanın ardından oyunculara çiçek verdi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku