Kültür:
banner175
Şimdi Denizli'de şiir zamanı
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2’ncisini düzenlediği Denizli Uluslararası Yaren Şairler Şöleni, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde başladı. Geceye Azerbaycan Milletvekili Ganira Pashayeva, Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, protokol üyeleri, şairler ve vatandaşlar katıldı. Şairlerin tek tek tanıtılarak başladığı gecede; Türkiye ve Türk dünyasından Denizli’ye gelen ünlü şairler, en güzel şiirlerini kendi yorumlarıyla Denizlililer için okudular.
 


Büyükşehir’den sanata destek

 
Yaren Şairler Şöleni Onur Konuğu Bahattin Karakoç’un şiiri ile başlayan gecede, Büyükşehir Belediyesi Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukcu, Denizli’nin şiir gibi bir şehir olmasını istediklerini belirterek, “Başkanımız Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanımız Ali Değirmenci bizleri sahiplendiler. Kendilerine sizlerin huzurunda teşekkürleri sunuyorum” dedi. Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız ise, “Şiir yoksa nefes yoktur, nefes yoksa hayat yoktur. Bu yüzden Denizli’ye niye Denizli demişler, şiiri bu kadar sevdiği için. Bu kadar nefes bu kadar güzellikler burada olduğu için” dedi.
 
Vatandaşlardan büyük alkış
 
Aşk, vatan sevgisi, gurbet gibi pek çok konuda yazılan şiir dinletilerinin yapıldığı gecede, usta şairler sevilen eserlerini okudu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte beğeniyle dinlenilen şairler uzun süre alkışlandı. Gecenin sonunda protokol üyeleri sahneye çıkarak şairlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku