Kültür:
banner175
Tarihi Beyler Konağı kapılarını sanatçılara açıyor
Buldan’ın kültürünü ve tarihini gelecek kuşaklara aktaran; aynı zamanda Buldan MYO’daki tüm bölümlerin etkinlikleri için değerlendirdiği Beyler Konağı, ek olarak bilgilendirme toplantıları ve seminerlere de ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda PAÜ Buldan MYO Mimari Restorasyon Programı öğrencileri için bir uygulama alanı olarak değerlendiriliyor. Artık Beyler Konağı öğrencilerin pratik eğitimlerinin yanında sanatçıların da hizmetine sunulacak ve sanatçılar eserlerini Beyler Konağı’nda sergileyebilecek.
 
“Beyler Konağı” çıkmaz sokağa açılan taş döşemeli dar caddesi, Buldan Evleri’nde kullanılan geleneksel boya uygulaması, ceviz ve nar ağaçlarının yer aldığı huzur veren bahçesi, ahşaptan yapılan sanat eseri niteliğinde olan el işi tavan kaseti ve kapı üzeri süslemeleri ile halk kültürümüzün en güzel örneklerinden birisini oluşturmaktadır. Bu yapı, Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon bölümü öğrencileri tarafından, Buldan halkının bağışladığı eski Buldan yaşantısından izler taşıyan eşyalarla “Yaşayan Ev” olarak tasarlanmış ve Buldan MYO yönetimi tarafından “Kültür ve Sanat Evi” olarak teşhire açılmıştır.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku