Kültür:
banner175
Teke Yöresi'nin müzik prensi: Emre Dayıoğlu
Kendisi 29 yaşında... Antalya’nın Kaş İlçesinde dünyaya geldi. Çocukluktan beri ilgi duyduğu müziği üniversite eğitimi ile devam etti ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Müzik Öğretmenlik Bölümü’nü tamamladı. Ardından Antalya Elmalı İlçesi Bayralar Köyü Durmuş Yener Ortaokulu’nda müzik öğretmenliğine başladı. Bu sırada üniversitesinde yüksek lisansını yaptı.


İlkokul çağlarından bu yana bağlama çalan Emre, lise yıllarında elle bağlamaya yöneldi ve Yörük çalgısı olarak da bilinen üç telli sazda kendini geliştirdi. Müzik çalışmalarında yorulmak bilmeyen Emre, küçüklüğünde dedesinden dinlediği Teke yöresi türkülerinin peşine düştü ve köy köy gezerek belki de müziklerinin son temsicilerini kamera ile kayıt altına aldı.


Emre’nin karşılaştığı köy müzisyenlerinde tepsiyi  çalgı aleti yapan da var, yağ tenekesinden keman yapan da... Kendisi bu zenginliği ortaya çıkaran gerçek bir müzik emekçisi...


Okulunda kurduğu ‘Köy Çocukları Korosu’ ile Antalya yöresinde onlarca konser verdi, çocukların müziğe ilgisini çekmek için canla başla çalışıyor...


Yöresinde pek çok müzikal aktivite yapan Emre, sadece bir öğretmen olmadığını gösterdi ve iki yıl önce Sabancı Vakfı’nın Fark Yaratanlar ödülünü aldı. Ki çalışmaları bu ödülden çok daha fazlasını hak ediyor.


Emre’nin müzisyen arkadaşları Uğur Önür ve Ali Bedel ile birlikte kurdukları Teke Trio isimli müzik grubu bulunuyor. Grup, Teke Yöresinin unutulmaya yüz tutmuş müziklerini çeşitli festival ve konserlerde seslendiriyorlar.


Genç ve başarılı arkadaşımızı alkışlıyor, başarılarının sınırlarımızı aşmasını diliyoruz.


Emre’nin birbirinden renkli ve güzel çalışmalarını Facebook’ta kendi sayfasından takip edebilirsiniz.  

Emre Dayıoğlu, birçok yöreden insanı facebook sayfasına taşıyor ama bizim onun sayesinde tanıdığımız Denizlili yerel sanatçılarımızdan bazıları şöyle:

 

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku