Kültür:
banner175
Usta Şair eserleri ile anıldı
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu, Usta Şair Yahya Kemal’i ölümünün 58. yıldönümünde unutmadı. Türk edebiyatının önde gelen şairlerinden Beyatlı için Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda anma programı düzenlendi. Geceye Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Arzu Subakan Kabukçu, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Şiir Kulübü ile çok sayıda sanatsever katıldı. Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Kabukçu, “Kent Şairleri Topluluğu olarak Denizli’de sanata ve şiire yönelik birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Bu çerçevede geçtiğimiz ay geniş katılımla düzenlediğimiz Yaren Şairler Şöleninin ardından bugün Türk şiirine öncülük etmiş olan usta Şair Yahya Kemal Beyatlı’yı eserleri ile anacağız” dedi.
 

“Sanata ve sanatçıya destek olmaya devam ediyoruz”
 
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise, “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sanata ve sanatçıya destek olmaya devam ediyoruz. Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğumuz da bugün yine unutulmaz bir gece yaşattılar. Büyük beğeni toplayan bu etkinlik ile usta şairimiz Yahya Kemal Beyatlı eserleri ile de anıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Gecede, Şerif Kutludağ tarafından Yahya Kemal Beyatlı’nın hayatını anlatan bir sunum gerçekleştirildi. Kent Şairleri Topluluğu ve PAÜ Şiir Kulübü üyeleri tarafından Yahya Kemal Beyatlı’nın şiirleri okunurken, usta sanatçının bestelenmiş eserlerini de Terennüm Grubu seslendirdi.
 
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku