Kültür:
banner175
Vali isyan etti, ‘Değerleri bilmemiz gerekiyor'
Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli’de sahip olunan hazinelerin ve derin izlerin ortaya çıkarılması adına daha fazla farkındalık oluşturulması gerektiğini söyledi.
 
BİLMİYORUZ
Vali Altıparmak; “Yani nasıl bir tarihi ve kültürel hazineye sahip olunduğunun bilinmesi gerekiyor. Bunları anlatmamız lazım. Örneğin ‘Teslim Abdal’ adında bir ozanımız var. Bunun türbesi Denizli’de. Günümüzde söylenen bir çok eser ve türkü bu kişiye ait. Örneğin ‘Gel ha gönül havalanma, engin ol gönül engin ol, dünya malına güvenme, engin ol gönül engin ol’ Bunun Denizlili bir ozana ait olduğunu bilen kaç kişi vardır? İşte bütün bu değerleri ortaya çıkarmamız gerekiyor” diye konuştu.
 


MEZARI HANGİSİ NET DEĞİL
Denizli  Doğa Sevenler Derneği (DOSEV) Başkanı araştırmacı Ümit Şıracı "Teslim Abdal 17. yüzyılda yaşamış bir Bektaşi dedesi. Rivayetlere ve araştırmamıza göre, 4. Murat zamanında Bağdat seferinde gösterdiği kahramanlıklardan dolayı 'Teslim Dede Teslim Baba, Ey Kahraman Türk Milleti' diye adına marş yazılmış. Yeniçeri Ocağı'nın Bektaşi babası olan Teslim Baba'ya yazılan marşın sözleri aradan geçen yıllarda değiştirilmiş. Teslim Abdal'ın Türkiye 'de iki yerde daha türbesi var ancak Denizli'de olan türbesindeki işlemeler 17. yüzyılı göstediğinden asıl türbenin de Denizli'deki bu türbe olduğunu düşünüyorum."
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DENİZLİDE GASTRONOMİ YOLCULUĞU: PUBLİN RESTORAN
Görkemli iç tasarımı ve muhteşem yemekleriyle Publin, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen restoranı...

Haberi Oku