Merkezefendi:
banner175
3 kreş yaptıracak hayırsever Osman Aydınlı'yı üzen tartışma
Denizli’nin köklü tekstil firmalarından Gamateks’in sahibi, hayırsever iş insanı Osman Aydınlı, Denizli’de belki de en çok ihtiyacı duyulan eğitim yatırımı olan kreş yaptırmak için düğmeye bastı. Kentte en çok ihtiyaç duyulacak noktaları tespit eden Aydınlı, Organize Sanayi Bölgesi, Karakurt ve Muratdede Mahallesinde 3 kreş yaptırmak için hazırlığını yaptı.

İlki Merkezefendi Belediyesi sınırları içindeki Muratdede Mahallesinde yapılacak kreş için 12 Aralık’ta Merkezefendi Belediyesi ile Osman Aydınlı arasında protokol imzalandı.

İnşaat sürerken, ortaya atılan bir iddia kent gündemini etkiledi. İddiaya göre, Merkezefendi Belediyesi kreşin projesini CHP’li Belediye Meclis Üyesi Cihan Saraçoğlu’nun şirketine çizdirmişti. Ancak kısa sürede olayın ‘iftira boyutunda’ bir yalan olduğu ortaya çıktı.

Çünkü hem hayırsever Osman Aydınlı’dan, hem de Aydınlı’nın kreşlerin projesini çizme işini verdiği mimar Serdar Alayont’tan açıklama geldi.
Açıklamalar bu iki isimden gelince, konunun Merkezefendi Belediyesi ve Cihan Saraçoğlu ile ilgisi olmadığı ortaya çıktı. İddiaya kanıt olarak facebook paylaşımı sunulmuştu. 

PROJEYİ BENİM ŞİRKETİM ÇİZDİ
Ancak projeyi kendi şirketinin hazırladığını söyleyen Mimar Serdar Alayont, asıl belgelerin muhatabına gönderilmesine karşın yayınlanmadığını ileri sürdü. Alayont, “Protokole göre (madde 3.1) proje bedeli ve anahtar teslimi yapım işi Gamateks tarafından karşılanmaktadır. Kreş projesi ve yapımı için sahibi olduğum Alayont Yapı ve Tasarım ile Gamateks arasında imzalanan sözleşmeye istinaden de yapım işinin tamamı ve proje bedellerinin ödemesi firmamıza aittir” dedi.

Projeyi hazırladığı ileri sürülen Cihan Saraçoğlu’nun konu ile ilgisinin olmadığını vurgulayan Alayont, şunları söyledi:
“İddia edildiği gibi Merkezefendi Belediyesi meclis üyesi meslektaşım mimar Cihan Saraçoğlu’nun ortağı olduğu proje müellifi firma ile belediye arasında herhangi bir ticari ilişki bulunmamaktadır.” 

AYDINLI’DAN ÇOK SERT TEPKİ
Bugüne kadar eğitim, spor ve sağlığa sayısız katkı koyan, kente 3 kreş birden kazandırmak için kolları tekrar sıvayan iş insanı Osman Aydınlı da kasıtlı tartışmaya çok sert tepki gösterdi. 

“Açıkça iftira atıyorsunuz” diyen Aydınlı, neden kreş yaptırdığını bile açıklamak zorunda kaldı:
“Denizli’nin tekstil yoğun sektör oluşu, tekstilde ve diğer iş alanlarında kadın işgücünün fazla oluşu beni ve şirketimi kreş yapmaya yöneltmiştir. Çalışan anneler çocuklarını güvenli ve faydalı bir eğitim yuvasına emanet etsinler, çalışırken gözlerinin arkada kalmaması, rahat rahat çalışabilmeleri için kreş yapma kararı almış bulunmaktayım.
Kreş yapma kararı bir tane ile sınırlı olmadığı gibi Merkezefendi Belediyesi alanları ile de sınırlı değildir. Toplamda 3 adet kreş yaptırmak için karar almış bulunmaktayım. Bir tanesi Pamukkale Belediyesi sınırları dahilinde Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan fabrikamızın yakında olacak olup, burası ile ilgili olarak Pamukkale Belediyesi ile görüşülmüş olup projesi hazırlanmaktadır. Üçüncüsü ise Honaz Belediyesi’ne ait Organize Sanayi Bölgesi’nde düşünülmekte olup Honaz Belediye Başkanı ile görüşülmeye devam edilmektedir.

HAYRA GÖLGE DÜŞÜRECEK SOYSUZ VE YALAN…
Bu şekilde iyi niyetle yapmış olduğum ve sadece kendi imkanlarımızla girişimde bulunduğum ve karşılığında hiç bir menfaat beklentisi içinde olmama rağmen şahsımla ilgili ve yaptığım hayra gölge düşürecek soysuz ve yalan haberlerle neyi amaçlamaktasınız? Habercilik bu mudur? Hem menfaat içinde bulunduğumu belirtmektesiniz hem de haber içerisinde yer vermediğinizi belirtmektesiniz, siz çocuk mu kandırıyorsunuz?

BİLİR MİSİNİZ?
Siz hiç 3bin 500-4 bin kişiyi çalıştırmanın, maaşlarını düzenli ödeyebilmenin, kazandığını toplumla paylaşmanın mutluluğunun ne demek olduğunu bilir misiniz? 

 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

CHP’de Horzum’dan ‘çatlak’ açıklaması:...
Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Merkezefendi Belediye Meclisi’ndeki encümen seçimi sonrası başlayan tartışmalar...

Haberi Oku