Merkezefendi:
banner175
Başkan Doğan Merkezefendili muhtarlarla buluştu
Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen programa Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan ile Fatih Coşkun, Muhtarlar Derneği Denizli Şube Başkanı Adnan Kuloğlu, Denizli Büyükşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Kalay, il ve ilçede görev yapan muhtarlar ve birim müdürleri katıldı. Başkan Doğan, “Muhtarlarımız demokrasinin temel taşı, yerel yönetimler de demokrasinin adeta ilk adımlarıdır. Hemşehrilerimizin hangi sıkıntısı olursa olsun ilk başvurdukları yer siz çok değerli muhtarlarımızsınız. Mahallenizde yaşayan hemşerilerimiz ilk sizi tanır, ilk sizi bilir. Sizlerin onların dertlerini çözeceğini, taleplerini bizlere aktaracağınızı bilir. Bu anlamda yeriniz bizim için çok önemli ve değerlidir” dedi.

“GÖREV VE SORUMLULUK BİLİNCİYLE GÖREVİNİZİ YERİNE GETİRDİNİZ”
Salgın döneminde kurulan ‘Vefa Grupları’ ile virüs ilk dönemini en az zararla atlattıklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, fedakarca çalışan muhtarlara teşekkür etti. Başkan Doğan, “Birçok dünya ülkesinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını veren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. 17 aydır beraber çalışıyoruz. Bu süre içerisinde büyük bir uyumla çalıştığımız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Merkezefendimizde muhtarlarımızın önderliğinde kurduğumuz vefa guruplarımız sayesinde ilçemizin bu virüs salgınının ilk dönemini en az zararla atlattığını düşünüyorum. Tabi salgın hala devam ediyor. Sizler, yeri geldi mahallelinin peynirini aldınız, yeri geldi ilacını aldınız. Gece gündüz demediniz, sabahlara kadar çalıştınız, görevinizin başında durdunuz. Mahallenizdeki hemşerinize karşı görev ve sorumluluk bilinciyle görevinizi yerine getirdiniz. Bu fedakarca çalışmanızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız” diye konuştu.

“2021 YILINDA BİRÇOK YERDE İNŞAATLARIMIZ BAŞLAYACAK”
Yapılan ve yapılacak olan projeleri ve çalışmaları anlatan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 2021 yılında ilçenin her noktasında projelerin yükseleceğini söyledi. Başkan Doğan, “Salgında ekip arkadaşlarımızla çok ciddi bir çalışma yaptık. Göreceksiniz ki 2021 yılı ilkbahar ve yaz dönemine kadar çok farklı yerlerde inşaatlarımız başlayacak. Sümer Mahallemizde Düğün Salonumuzun çalışmaları başladı.  Adalet Mahallemize kazandıracağımız pazar yerinin kazısı başladı. 1200 Evler Mahallemizde pazar yeri inşaatımıza devam edeceğiz. Sevindik Mahallemizdeki kreşimiz bitti ve 29 Ekim’de açmak istiyoruz. Alpaslan Mahallemizde taziye evimizi bitirmek üzeriyiz. Yine Alpaslan Mahallemize bir spor tesisi kazandıracağız. Muratdede Mahallemize bir kreş kazandıracağız. Bozburun Mahallemize pazar yeri sözümüz var onu da yapacağız. Selçukbey Mahallemizde pazar yerimizi kapatıyoruz” dedi. 

 “BÜYÜK BİR KARARLILIKLA ÇALIŞIYORUZ”
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Merkezefendi için büyük bir kararlılıkla çalıştıklarını söyledi. Uyumlu çalışmanın birlik ve beraberliği perçinleyeceğini belirten Başkan Doğan, “2021 yılında inşaatlarımız Merkezefendi ilçemizin her yerinde yükselmeye başlayacak. Asfalt, kaldırım ve yol çalışmalarımız devam ediyor. Merkezefendi ilçemizin en uzak noktasından merkezine kadar elimizden geleni büyük bir kararlılıkla yapmaya çalışıyoruz. Bunu siz değerli muhtarlarımızla birlikte yapacağız. Sizin bölgenizdeki sıkıntıları, talepleri bizlere getirmeniz, dönüşleri yapmanız bu birlik ve beraberliğimizi perçinleyecektir. Bu duygu ve düşünceler ile Muhtarlar Gününüzü tekrardan kutluyorum” diye konuştu.

“MUHTARLIK, DEMOKRASİ HAYATININ KILCAL DAMARIDIR”
Muhtarlar Derneği Denizli Şube Başkanı Adnan Kuloğlu, muhtarların tüm işini, gücünü bırakıp vatandaşları için vefakarca ve fedakarca çalıştığını söyledi. Kuloğlu, “Muhtarlık müessesesi demokrasinin temel taşı, demokrasi hayatının kılcal damarlarıdır. Tarihi 1800 yılların başına kadar dayanmaktadır. Muhtar, mahallesinde seçimle iş başına gelen, herhangi bir kenara köşeye takılmadan mahallesi için tüm işini, gücünü bırakıp vefakarca ve fedakarca çalışan kişidir. Muhtarlar, çözüm merkezidir. İlgili kurumlarla, resmi dairelerle, belediyelerle tüm işleri çözmek mecburiyetindedir. Muhtarlar her zaman değerlidir ve kendilerine değer verilmiştir” dedi.

“MUHTARLIK KÖPRÜ ROLÜ OYNAYAN BİRİMDİR”
Denizli Büyükşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Kalay ise, “Genel ve yerel sorunların ilgili kuruluşlara iletilmesinde köprü rolü oynayan muhtarlık Osmanlı’dan bu yana önemli bir yerel yönetim birimidir. Bu yıl Muhtarlar Günü’nün beşinci yılını kutluyoruz. Muhtarlık, Türk toplumunun tarihsel, geleneksel nitelikleriyle ortaya çıkmış bir kavramdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Muhtarlar demokrasinin temel taşıdır’ Geçmişte bu görevi yapan arkadaşlarımıza, gelecek yaşamlarında başarılar diliyorum. Bugün aramızda olmayan,  ebediyete intikal eden muhtarlarımızı da rahmet ve minnetle anıyorum. Bizlere değer vererek, bir arada olmamızı sağlayan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a teşekkür ediyorum. Tüm muhtarların, ‘Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

CHP’de Horzum’dan ‘çatlak’ açıklaması:...
Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Merkezefendi Belediye Meclisi’ndeki encümen seçimi sonrası başlayan tartışmalar...

Haberi Oku