Merkezefendi:
banner175
Kadın üreticilere öncelik tanınacak…
Merkezefendi Belediyesi bir önemli projesini daha hayata geçiriyor. Bu kapsamda, kadın çiftçileri üretime teşvik etmek, tarımsal faaliyetleri destekleyecek yerli tohum çeşitliliğini arttırmak, tarımsal faaliyetlerde küçük üreticilerin örgütlenmesini ve güçlenmesini sağlamak, kadınlarımızın ürettiği ürünlerin ekonomiye kazandırılmasını, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşmalarını kolaylaştırmak, ve sertifikalı ürün pazarlamasının yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla üretici pazarı açılıyor. Merkezefendi Belediyesi ile Denizli Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanlığı arasında ‘Üretici Pazarı İşbirliği Protokolü’ imzalandı. Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen protokol törenine Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici, ilçe ziraat odaları, birlikleri ve kooperatiflerinin başkanları ile yöneticileri katıldı. Başkan Doğan, “Projelerimizden bir tanesini daha gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu yola çıkarken üreten Merkezefendi, üreten Denizli şiarıyla yola çıkmıştık. Sözümüz vardı, üretici pazarlarını birlikte gerçekleştirecektik. Ortak akılla çıktığımız bu yolda on ay boyunca her projemizde muhakkak odalarımıza, derneklerimize, sivil toplum kuruluşlarına da yer verdik ”diye konuştu.

“ÜRETİCİ PAZARI BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”
Başkan Doğan, üretici pazarının kendileri için çok değerli olduğunu söyledi. Doğan, “Üretici pazarının il genelinde olmasını istedik. Üreticiden tüketiciye doğrudan satışını yapılmasını, tüketicilerin daha doğru ürünleri tüketmesini sağlamayı, çocuklarımızın doğru düzgün beslenmesini, hemşerilerimizin rahat rahat bu pazara gelip alışveriş yapmasını istedik. Bu üretici pazarımız kadınlarımıza, birliklerimize ve kooperatiflerimize açık olacak. İlerleyen dönemlerde farklı yerlerde, daha karma şekilde üretici pazarları yapmak istiyoruz. Üretici pazarımız Servergazi Pazar yerinde gerçekleşecek. İlk pazarımızı 22 Mart 2020 tarihinde açmayı planlıyoruz” dedi.

“FİYATLAR TÜKETİCİNİN YARARLANABİLECEĞİ UYGUNLUKTA OLACAK”
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Bizim için üreten Merkezefendi çok çok önemli. Bu dönemde gençlerimiz için kariyer merkezleri açıyoruz, kadınlarımıza üretici pazar yerlerinde yer vereceğiz. Tabi bir de Kadın Kooperatifimiz var. Onu da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Meserret Sokak’ta açmak istiyoruz. Bu şekilde kadınlarımıza yeni istihdam yerleri yaratmak istiyoruz. Hem de üreticiye direk dokunmak istiyoruz. Üretici gerçekten zor zamanlar geçiriyor. Bu anlamda üreticinin yaşadığı bu zor şartlarda Merkezefendi Belediyesi olarak üreticiyi biraz rahatlatmak istiyoruz. Doğal bir şekilde yetiştirilen ürünleri direk hemşerilerimizle buluşturmasını istiyoruz. Fiyatlar da tüketicinin yararlanabileceği uygunlukta olmasını istiyoruz” diye konuştu.

“HEMŞERİLERİMİZİN DÜZGÜN ÜRÜN TÜKETMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Üreticilerin ve ziraat odalarının her zaman yanında olduğunu belirten Başkan Doğan, “Bu kadar GDO’lu ürünün, bu kadar kötü üretimin yanında Merkezefendili ve Denizlili hemşerilerimizin daha doğru ve düzgün ürün tüketmeleri için çalışıyoruz. Bizler her zaman üreticimizin ve ziraat odalarımızın yanında olacağız. Hem üretici pazarlarını hem de kooperatiflerimizi daha da geliştireceğiz. Merkezefendi Belediyesi olarak sonuna kadar onların yanındayız. Kayıtlarımız 21 Şubat ile 13 Mart 2020 tarihleri arasında olacak. Kura çekimimiz 18 Mart 2020 tarihinde yapılacak” dedi.
“İNSANA VE TARIMIMA YAPILAN YATIRIMIN KUTSALDIR”
Denizli Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici ise, zor bir süreçten geçtiklerini söyledi. Gemici, “Diğer sektörler krizle boğuşurken, biz hem iklim koşullarıyla hem de krizin etkileriyle boğuşuyoruz. Elimizden tutulmuş olması hem üreticilerimizi hem de bizi memnun edecektir. Bunun karşılığı da anında hissedilecektir. İnsana ve tarımıma yapılan yatırımın kutsal bir yatırım olduğunu hep birlikte Denizli olarak göreceğiz. İlk etapta pozitif ayrımcılık olarak kadın kooperatiflerinin, üreticilerinin, birliklerinin ve onların ortaklarının, üretici belgesi almış üreticilerimizin bu pazar yerine müracaat etmelerini sağlayacağız” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Doğan ile Başkan Gemici işbirliği protokolünü imzaladı.

İlk üretici pazarı 22 Mart Pazar günü açılacak. Kayıtlar, 21 Şubat-13 Mart 2020 tarihleri arasında olacak. Kura çekimi ise 18 Mart Çarşamba günü yapılacak.

ÜRETİCİLERDE ARANACAK ŞARTLAR:
Pazarda satış yapacak üreticilerin satış yaptığı ürünle uyumlu Bakanlık ilgili kayıt sistemlerine (çks,aks,Türkvet, otbis..v.b.) kayıtlı olmalı , üretici kayıt defteri olmalı,

Meyve, sebze haricindeki gıdaların Bakanlıktan kayıt veya onay belgesine sahip olmak,
Pazar kurulduktan 1 yıl sonra pazarda satılacak yaş meyve ve sebzenin sertifikalı (organik tarım veya iyi tarım) olmasını sağlamak,
Merkezefendi Belediyesi ile Denizli Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanlığı tarafından yapılacak güncellemelere uymak,
15996 sayılı Kanun kapsamında Gıda Güvenliğine uygun olmayan hiçbir ürünün satışına izin verilmeyecek.
 
 
 
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

CHP’de Horzum’dan ‘çatlak’ açıklaması:...
Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Merkezefendi Belediye Meclisi’ndeki encümen seçimi sonrası başlayan tartışmalar...

Haberi Oku