Merkezefendi:
banner175
Merkezefendi Belediyesi kendi elektriğini üretecek
Elektrik ihtiyacını, yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamak için gerçekleştirilecek olan ve yaklaşık 900 metrekarelik alana kurulan santralde toplam 224 panel, 3 invertör (güç çevirici) bulunuyor. 69 kWe (elektriksel güç) gücündeki güneş enerji santrali yılda yaklaşık 160 bin kWh (kilovat saat) enerji üretecek. Üretilen enerji Merkez Kütüphane’de kullanılacak ve kullanılan kısım dışındaki enerjinin satışı gerçekleştirilecek. Satıştan elde edilen tutar, Merkezefendi Belediyesi’nin elektrik faturalarından mahsup edilerek tasarruf sağlanacak.
Üreten, tasarruf eden ve bütçeyi doğru kullanan bir belediye olduklarını söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, güneş enerjisi sistemlerinin daha sağlıklı bir çevreye katkıda bulunmanın en iyi yollarından biri olduğunu söyledi. Başkan Doğan, “Adalet Mahallemizde hizmet veren ve bulunduğu konum itibariyle tüm gün güneş gören Merkezefendi Belediyesi Merkez Kütüphanemizin çatısına güneş enerji santrali kurduk. Böylelikle kendi elektriğimizi üreteceğiz. Ürettiğimiz enerjinin bir kısmıyla kendi ihtiyacımızı karşılarken, geri kalan enerjinin satışını sağlayacağız. Sattığımız elektrik enerjisinin tutarı, elektrik faturalarımızdan mahsup edilecek ve bu yolla tasarruf sağlanacak. Her zaman söylediğimiz gibi üreten, bütçeyi doğru kullanan, tasarruf eden bir belediyeyiz. Kurduğumuz santral, güneşten temiz, yenilenebilir enerji oluşturacağı için çevremize de fayda sağlayacak” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

CHP’de Horzum’dan ‘çatlak’ açıklaması:...
Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Merkezefendi Belediye Meclisi’ndeki encümen seçimi sonrası başlayan tartışmalar...

Haberi Oku