Merkezefendi:
banner175
Merkezefendi Belediyesi, lise öğrencilerine Denizli tarihini gezerek anlatıyor
Merkezefendi Belediyesi, eğitim ve kültür alanındaki faaliyetlerine devam ediyor. İlçedeki tüm kamu ve özel liselerin 10. sınıflarında öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak başlatılan ‘Denizli’nin Tarihine Yolculuk’ projesi ile öğrenciler, UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi’nde yer alan Pamukkale’yi ve Antik dönemden önemli tarihi kalıntıların bulunduğu Laodikya Antik Kenti’ni gezme imkanı bulacak. Haftada dört gün, ortalama 90 öğrenci uzman rehberler ve arkeologlar eşliğinde ilk olarak Pamukkale’yi ardından Laodikya’yı ziyaret edecek. Proje kapsamında 5 bin öğrenci Pamukkale ve Laodikya’yı gezme imkanına sahip olacak.



 “HER ŞEY KENDİ ŞEHRİNİ TANIMAKLA BAŞLAR”
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, projenin ilk kafilesi olan Erbakır Fen Lisesi öğrencileri ile ‘Denizli’nin Tarihine Yolculuk’ yaptı. Başkan Doğan, “Merkezefendimizde 10. sınıfa giden 5 bin öğrencimizi Pamukkalemizle ve Laodikyamızla buluşturuyoruz. Gerçekleştirdiğimiz gezi çalışmaları kapsamında Merkezefendi’de okuyan, Merkezefendi’de ikamet eden Pamukkale’yi ve Laodikya’yı görmeyen birçok çocuğumuzun olduğunu fark ettik. Her şey kendi şehrini, kendi ilçeni tanımakla başlar. Eğer kendi şehrinizi, kendi ilçenizi tanımıyorsanız o şehre ait hissetmezsiniz, o şehri benimsemezsiniz. Bizler de bu anlamda çocuklarımızı Pamukkale ve Laodikya ile buluşturmaya çalıştık. Güzel bir katılım var. Öğrencilerimize ve öğretmen arkadaşlara çok teşekkür ederim” dedi.



“UMARIM PAMUKKALE GİRİŞ ÜCRETİ DÜŞER”
Kültürel miras hakkında öğrencilerin bilgi sahibi olacağını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Bu geziler esnasında bize rehber hocalarımız eşlik ediyorlar. Özellikle Laodikya gezimiz esnasında Celal Hocamız eşlik edecek. Aynı zamanda kültürel anlamda çocuklarımız hem Pamukkale’nin hem Laodikya’nın tarihin gelişimini ve kültürel mirasımız hakkında bilgi sahibi olacaklar. Bizler ilçemizi ve değerlerimizi anlatmaya devam edeceğiz. Umarım ki Pamukkale’ye giriş ücretlerimiz düşer, her Merkezefendili, her Denizlili hemşerimiz ailesiyle birlikte buralara gelebilir, diğer ilçelerden gelen vatandaşlarımız gezme ve kültürel mirasımızı tanıma imkanı bulabilir. Bu gayede bir mesaj vermek istiyoruz” diye konuştu.

“BU ÇOK ÖNEMLİ BİR HİZMET”
Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, öğrencilere Laodikya ve ören yerleri ile ilgili bilgiler verdi.  Prof. Dr. Şimşek, “Bu çok önemli bir hizmet. Bu antik kentler hepimizin ve özellikle de sizlerin. Buradaki geçmiş uygarlıkların nasıl meydana getirildiklerini görmeniz, öğrenmeniz çok önemli. Biz Avrupa’ya gittiğimizde birçok okulun müzelerde veya ören yerlerinde ders yaptıklarını görüyoruz. Şimdi artık ülkemizde de öğrencilerin gezdirilmesi yaygınlaşmaya başladı. Biz burada Türkiye’nin en büyük kazısını sistematik olarak yapıyoruz. 7 bin 500 yıl geçmişi olan bir kent burası. 2200 yıllık caddenin altında kanalizasyon sistemiyle, iki yanındaki kaldırımlarıyla, dükkanlarıyla, tiyatrolarıyla, tapınaklarıyla ve hamamlarıyla gerçekten imrenilecek bir kent. Antik kentler insanlarla güzel. Eğer insanlar gelip görüyor ve değerini biliyorsa güzel, öbür türlü hiçbir anlamı yok” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

CHP’de Horzum’dan ‘çatlak’ açıklaması:...
Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Merkezefendi Belediye Meclisi’ndeki encümen seçimi sonrası başlayan tartışmalar...

Haberi Oku