Merkezefendi:
banner175
Merkezefendi Belediyesi'nde HES Kodu Uygulaması
Merkezefendi Belediyesi’nin hizmet binalarına ve tesislerine girişlerde ‘Hayat Eve Sığar’ uygulaması üzerinden alınacak olan ‘HES kodu’ sorgulaması yapılacak. Alınan karardan haberi olmayan vatandaşların bina ve tesis girişlerinde cep telefonlarına uygulamayı indirip kod alması gerekecek.
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “59 Nolu Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun almış olduğu meclis kararı sonucunda belediye hizmet binalarımızda ve tüm tesislerimizde ‘HES Kodu’ sorgulama uygulamasını başlatıyoruz. Merkezefendi Belediyesi olarak pandemi sürecinin en başından bu yana virüsle mücadele noktasında gerekli tüm çalışmaları gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Vaka sayısının artmasıyla birlikte hemşerilerimizin daha çok dikkat etmesi, tedbirleri elden bırakmaması gerekiyor” diye konuştu.
HES KODU NASIL ALINIR?
1- "Hayat Eve Sığar" uygulaması üzerinden: "HES Kodu İşlemleri" bölümüne girilir.
"HES Kodu Oluştur" butonuna tıklanır. Kod kullanım süresi seçilir ve kod oluşturulur.
2- SMS yöntemi ile: HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, Kimlik Kartının Ön Yüzündeki Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve "Paylaşım Süresi" gün sayısı olarak yazılır ve 2023'e SMS olarak gönderilir. Sistem üzerinden, HES kodunuz telefonunuza gönderilecektir.
Örnek; HES 12345678901 1234 17
Paylaşım süresinin belirtilmemesi halinde kodun süresi 1 yıl ile sınırlandırılacaktır.
3- E-Devlet sistemi üzerinden:
E-Devlet sistemi üzerinden, “HES Kodu Üretme ve Listeleme” seçeneğini seçip “Yeni Hes Kodu” butonuna tıklayarak HES kodunuzu alabilirsiniz.

 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

CHP’de Horzum’dan ‘çatlak’ açıklaması:...
Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Merkezefendi Belediye Meclisi’ndeki encümen seçimi sonrası başlayan tartışmalar...

Haberi Oku