Merkezefendi:
banner175
Merkezefendi Belediyesi'nden çiftçiye büyük destek

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici, Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Gülhan Saruhan ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.
 
Merkezefendi Kırsal Kalkınma Planı kapsamında Eskihisar, Üzerlik, Çeltikçi, Salihağa, Kumkısık, Altındere, Aşağışamlı, Başkarcı ve Yeşilyayla Mahalleleri pilot bölge olarak belirlendi. Fideler ilk etapta Merkezefendi’deki 32 mahallede Ziraat Odası’na kayıtlı sebze ve meyve yetiştiriciliği yapan 101 üretici ile muhtarların belirlemiş olduğu 299 üreticiye verilecek.
 
“ÜRETTİKÇE KAZANACAĞIZ, KAZANDIKÇA GELECEĞE UMUTLA BAKACAĞIZ”
Toplantıda konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “İlk etapta çiftçilerimize 120 bin adet domates, biber, patlıcan ve salatalık fidesi desteği sağlayacağız. Üreticilerimizin koronavirüs salgınından etkilenmesi ve üretimin azalması riskine karşı hazırladığımız, Kırsal Kalkınma ve Tarımsal Üretimde Covid ile Mücadele Eylem Planı kapsamında toplamda 400 haneye 300’er adet fideyi teslim edeceğiz. Ürettikçe kazanacağız, kazandıkça geleceğe umutla bakacağız. Bir tarım ülkesi olan Türkiyemizde her karış tarım arazisi çok değerli. Arazilerimizin tamamını tarımsal üretimle doldurmalıyız. Bu anlamda herkese ekim dikim yapma çağrısında bulunuyoruz. Projemizde bizimle işbirliği içinde çalışan Denizli Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanımız Sayın Hamdi Gemici’ye, Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Sayın Gülhan Saruhan’a, değerli muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
ÜRETEN MERKEZEFENDİ
Zor günlerde çiftçilere yardımcı olacaklarını belirten Doğan, “Yaşanacak ekonomik sıkıntıların önlemlerini almamız gerekiyor. Üreten Merkezefendi şiarıyla çıktığımız bu yolda üretimin artması anlamda çalışmalara başladık. Daha önce başlatmış olduğumuz tarım ve hayvancılığın gelişmesine yönelik projelerimizi, Merkezefendi Kırsal Kalkınma Planı adı altında toplayarak bir üst perdeye çıkarıyoruz. Bugünden itibaren yaşanacak bir kıtlığın ya da gıdada fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla bizler de Merkezefendi Belediyesi olarak üreticimize destek olmak istedik” diye konuştu.
 
GEMİCİ, “VERİLEN DESTEKTEN DOLAYI MUTLUYUZ”
Denizli Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici ise, Merkezefendi Belediyesi’nin üreticiye ve çiftçiye verdiği destekten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.
 
Gemici, “Koordineli olarak çalışarak çiftçimize ve üreticilerimize her türlü yardımı sağlayacağız. Sektör olarak belli zorluklarla uğraşıyoruz. Tarıma yapılan yatırımın faydalarını önümüzdeki süreçte göreceğiz. İlerleyen dönemlerde de çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer almak isteriz” dedi.
 

banner209
Anahtar Kelimeler
DenizliDenizligüncel
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

CHP’de Horzum’dan ‘çatlak’ açıklaması:...
Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Merkezefendi Belediye Meclisi’ndeki encümen seçimi sonrası başlayan tartışmalar...

Haberi Oku