Merkezefendi:
banner175
Merkezefendi Belediyesi'nden Dünya Çevre Günü Etkinliği
Çevre bilincini ve duyarlılığını Merkezefendi’den başlayarak Denizli’ye aşılayacaklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Son dönemde yaşanan çevre kirliliğinin artmasının nedeni kaynaklarımızı bilinçsizce tüketmek. Üretmeden tüketiyoruz. Bu duyarlılığı, bilinci, farkındalığı göstermeliyiz. Çevre bilinci ile hareket eden sivil toplum kuruluşlarının sonuna kadar yanında olmalıyız. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren bu bilinçle hareket ediyoruz. Denizli’de bir ilki gerçekleştirerek 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni Karahasanlı Mahallemize kuruyoruz. Mobil atık merkezlerimizi mahallelerimize yerleştiriyoruz. Merkezefendimizden başlayarak tüm Denizlimize bu çevre bilincini aşılayacağız. Bugün buraya geldiğiniz için çok çok teşekkür ediyorum. Özellikle çocuklarımızı burada görmek bizleri çok çok mutlu etti. Bu parktaki tüm gördükleriniz geri dönüşümden ibaret. Çocuklarımız buraya gelip ara ara eğitimler alıyorlar. Bu da bizi gururlandırıyor” diye konuştu.
“ÜRETEN VE ÇEVRE DOSTU BİR BELEDİYEYİZ”
Doğayı katledenlerin her zaman karşısında olduklarını ve olacaklarını söyleyen Başkan Doğan, Merkezefendi Belediyesi’nin çevre ve geri dönüşüm konusunda birçok çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti. Doğan, “Dönüşüm sadece çöple olmuyor. Merkezefendi Belediyemizin başka çalışmaları da var. Mahallelerimize giysi kumbaraları koyduk ve buradaki giysileri kullanılır hale getiriyoruz. Merkezefendi Belediyesi olarak hayvan dostu bir belediyeyiz. Tüm Türkiye’ye örnek olan Pet Kafe ve Mama Üretim Tesisimizi kurduk. Yemek artıklarını evlerden, hastanelerden ve diğer kurumlardan alarak mama haline getirerek hayvanlarımıza mama desteği sağlıyoruz. Burada atık bitkilerden de gübremizi üretiyoruz. Üreten, çevre dostu bir belediyeyiz. Merkezefendi Belediyesi olarak doğayı katledenlerin her zaman karşısında olacağız. Çevre dostu olan STK’ları da destekleyeceğiz. Daha güzel, daha temiz ve daha yaşanılabilir bir Türkiye’de buluşmak üzere” dedi.
SEDİR ÇAMI FİDANI HEDİYE EDİLDİ
Merkezefendi Belediyesi ile birlikte çalışan Rukiye Urhan Anaokulu, Güngör Aslan Anadolu Lisesi, Zaferiye Abalıoğlu İlköğretim Okulu, Sıkda Çalışkan Ortaokulu ve Namık Kemal Ortaokulu’na katkılarından dolayı Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan tarafından plaket takdim edildi. Etkinlikte ayrıca pil, bitkisel yağ, elektrikli eşya, cam, metal, plastik ve kâğıt atık bölümleri bulunan ‘Mobil Atık Getirme Noktası’na atıklar atıldı. Dünya Çevre Günü etkinliğinde Namık Kemal Ortaokulu Korosu tarafından da günün anlam ve önemini belirten şarkı ve marşlar söylendi. Etkinlik sonunda Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun, katılım sağlayan vatandaşlara fidan, deterjan ve çöp poşeti hediye etti.

 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

CHP’de Horzum’dan ‘çatlak’ açıklaması:...
Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Merkezefendi Belediye Meclisi’ndeki encümen seçimi sonrası başlayan tartışmalar...

Haberi Oku