Merkezefendi:
banner175
Merkezefendi'de ilaçlama çalışmaları devam ediyor
Birçok bulaşıcı hastalığa sebep olabilen vektör ve haşerelerle mücadele kapsamında yaz ve kış aylarında devam eden çalışmalar havaların ısınmasıyla birlikte daha da hızlandırıldı. Kış aylarında menhol, rögar, kanalizasyon, yaz aylarında sivrisinek üreme alanları olan gölet, süs havuzu, kanal, foseptik, bodrum suları, sucul ortamlar ile karasinek üreme alanı olan, gübrelik alanlar, besihaneler, semt pazarları gibi alanlarda 14 araç ve 39 personelle ilaçlama çalışmaları periyodik olarak yapılıyor. Ekipler ayrıca, 1 Mayıs-31 Ekim 2021 tarihleri arasında ‘gece yaz ilaçlama çalışmalarını’ ilçe genelinde 50 mahallede üç günlük periyotlarla gerçekleştirmeye başladı. İlaçlama çalışmalarında sivrisinek ve karasinek gibi vektörlerin larva ve ergin mücadelesinde Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı biyosidal ilaç ve ürünler kullanılıyor olup canlıların tamamen yok edilmesi değil salgın hastalık oluşturmayacak şekilde kontrol altında tutulması sağlanıyor. Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri koranavirüs salgının başlangıcından bu yana da ilçe sınırları içerisindeki dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor.
HALK VE ÇEVRE SAĞLIĞI
Halk sağlığına büyük önem verdiklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama ekibi ile bir araya geldi. Çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi alan Başkan Doğan, “Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz gece gündüz, yaz kış hemşehrilerimizin sağlığı, huzuru için tüm gücüyle çalışıyor. Merkezefendi Belediyesi olarak halk ve çevre sağlığını fazlasıyla önemsiyoruz. Merkezefendimizi temiz, sağlıklı ve huzurlu bir ilçe yapma noktasında çalışıyoruz. Havaların ısınmasıyla gece yaz ilaçlamalarına başladık. Asıl dönemimiz şimdi başlıyor. Ekim ayına kadar daha yoğun bir şekilde çalışacağız. Merkezefendili hemşehrilerimizin rahat ve huzurlu bir yaz geçirmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
UZMANLARDAN UYARI
Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Halk Sağlığı Uzmanları Merkezefendililere uyarıda bulundu. İnsan sağlığına zararlı vektörlerle mücadele kapsamında yapılan çalışmaların daha başarılı olması için bazı tedbirlerin alınması gerekmektedir. Vatandaşların evlerinde, bahçelerinde sivrisinek üreme kaynakları olan büyük küçük su birikintisi olmasına izin verilmemesi, ağzı açık varil, bidon, kova, saksı, araba lastikleri ve çeşitli kaplar içinde su biriktirilmemesi, süs ve yüzme havuzlarındaki suyun, uzun süre hareketsiz bırakılmaması, fosseptiklerin ağzının kapalı olmasına dikkat edilmesi, evcil hayvan suluklarındaki suyun sık sık değiştirilmesi gerekmektedir.

 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

CHP’de Horzum’dan ‘çatlak’ açıklaması:...
Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Merkezefendi Belediye Meclisi’ndeki encümen seçimi sonrası başlayan tartışmalar...

Haberi Oku