Merkezefendi:
banner175
Merkezefendi'den üreticiye fide desteği
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Kumkısık ve Yeşilyayla Mahallesi’nde fide dağıtımına meclis üyeleri ile birlikte katıldı. Salgının tarımsal üretimi azaltma riskini minimize etmek ve üretimin artmasını sağlamak adına yapılan bu destek doğrultusunda Ziraat Odası’na kayıtlı Merkezefendi’de sebze ve meyve yetiştiriciliği yapan 104 üreticiye domates, biber, patlıcan ve salatalık fidesi dağıtımı yapılıyor. Dağıtımlar köyden mahalle statüsüne dönen Kumkısık, Yeşilyayla, Üzerlik, Çeltikçi, Salihağa, Altındere Mahallesi ile belde statüsündeki Aşağışamlı Mahallesi’nde tamamlandı. Fide dağıtımı Başkarcı Mahallesi’nde ve muhtelif noktalarda da en kısa sürede gerçekleştirilecek. Belirli periyotlarla da Merkezefendi Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde fide dağıtımı yapılacak.
“MERKEZEFENDİ’DE TARIMIN VE ÜRETİMİN YAYGINLAŞTIRILMASINI İSTİYORUM”
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Tarımsal Kalkınma Eylem Planı, bu dönem için bizim önceliklerimiz arasında. Çünkü biz üreten, üretmenin, alın terinin, emeğin ne demek olduğunu, ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Her zaman üreticilerimizin yanındayız. Uzun süredir pandemi ile uğraşıyoruz. Sizleri de bizleri de etkiledi. Zaman içinde zorunlu kapatmalarla birlikte ekonomik anlamda sıkıntı başladı. Bir zincir halkası gibi bütün sektörleri ve dolasıyla da üreticiyi ve çiftçiyi de vurdu. Bizler doğanın, toprağın, tarımın, suyun bizler için ne kadar önemli olduğunu öğrendik. Bu olağanüstü afet aslında tarımın, toprakla bütünleşmesinin ne kadar önemli olduğunu öğretti. Çünkü en temel ihtiyaç gıda ve besin. İşte bu dönemde Merkezefendi Belediyesi olarak ilçemizde tarımın ve üretimin yaygınlaştırılmasını istiyorum. Bu anlamda da Merkezefendi Belediyesi olarak elimizden gelen desteği de yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.
“EKİLSİN, DİKİLSİN, BİÇİLSİN, ÜRETİM OLSUN”
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Geçen yıl da fide dağıtımı gerçekleştirdik. Geçen sene bu miktar 120 bindi, bu yıl 200 bine çıkardık. Biz istiyoruz ki Merkezefendimiz de hiç boş alan kalmasın. Ekilsin, dikilsin, biçilsin, üretim olsun. Hem sizler ucuza bu gıdalardan faydalanın hem Merkezefendili hemşerilerimiz faydalansın hem de Türkiye’ye örnek olalım. Bu anlamda geçen sene dağıttığımız fidelerden çok güzel verimle randıman aldık. Ama artık biraz daha büyük olsun istiyoruz. Çünkü biz şanslıyız coğrafi olarak, bizim topraklarımız verimli topraklar. Siz zaten ekmeğinizi genellikle büyükbaş hayvancılık yaparak kazanıyorsunuz. Siz üretimin ne demek olduğunu bizlerden çok çok daha iyi biliyorsunuz” dedi.
“BU HAMLE BİZLER İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS”
Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Gemici, “Başkanımızın büyük fedakârlıklarla başlattığı fide dağıtımı bu sene katlanarak 200 bin fideye ulaştı. Özellikle kırsalda elinden tutulmayı en fazla hak eden bir kesimde olduğumuzun bilincinde olan belediye başkanımızın bu hamlesi, bizler için büyük bir şans. İnsanların daha fazla teşvik edip üretmek için bir gayret duyması noktasındaki destekleri bize her zaman güç vermektedir. Bizler de her zaman yanında olduğumuzu huzurlarınızda kendisine söylemek istiyorum. Tarımsal Kalkınma Eylem Planı’nın özellikle insanımızın pandemi döneminde ne kadar büyük bir iş yaptığı anlamını ortaya koyuyor. Ama birileri bunu anlamak istemese de, başkanımız bunu ısrarla anlatmaya çalışıyor. Dağıtılacak olan bu fideler, toprakla buluştuğunda inşallah iyi verimler olur. Biz bu gayretle bu fideleri toprakla buluşturup bir noktaya doğru varmasını istiyoruz” dedi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

CHP’de Horzum’dan ‘çatlak’ açıklaması:...
Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Merkezefendi Belediye Meclisi’ndeki encümen seçimi sonrası başlayan tartışmalar...

Haberi Oku