Merkezefendi:
banner175
Yeni Cadde'de geri sayım başladı
Denizli'de ulaşım sorununa son vermek için milyonlarca liralık yatırım yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç duyulan bölgelerde geliştirdiği projelerle trafik sorununu gidermek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sanayi Bağlantı Köprüsü'nün kullanıma açılması ile birlikte İzmir Bulvarı ve Sümer Mahallesi ulaşımının rahatlaması, Merkezefendi Caddesi ve Örnek Caddelerindeki yoğun ulaşım talepleri, Yeni Cadde projesi ile giderilecek. Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu kapsamda yapımına başladığı “Yeni Cadde“ ile 29 Ekim Bulvarı ve eski Zahire Pazarı arasındaki güzergah birbirine bağlanacak. Proje ile eski Zahire Pazarı'ndan başlayacak yeni yol Tekden Hastanesi arkasından devam ederek 29 Ekim Bulvarı'na kesintisiz bir şekilde ulaşacak.
 
Trafik yoğunluğu azalacak
 
Sümer Mahallesi ve İzmir Bulvarı'na ulaşmak için 29 Ekim Bulvarı'nı kullanan araç trafiğinin büyük bir kısmı Yeni Cadde'yi kullanarak, Merkezefendi Caddesi ve Örnek Caddesi üzerindeki trafik yoğunluğunu rahatlatacak. Yapımı hızla devam eden 30 metre genişliğinde Yeni Cadde, iki yönlü, çift şeritli, otopark cepleri ve geniş kaldırımlarıyla birlikte inşa edilirken, yeni güzergahın İzmir Bulvarı'na inmek isteyen araç trafiği için Bakırlı ve Sümer Köprülü Kavşaklarının yoğunluğunu büyük ölçüde azaltacağı, toplu taşıma için ise alternatif bir güzergah oluşturacağı öngörülüyor.
 
"Denizli’nin büyük bir ihtiyacını karşılayacak "
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 30 metrelik yeni yolun yapımında büyük bir aşama kaydedildiğini, yolun tamamlanmasıyla birlikte bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini vurguladı. Denizli'nin sürdürülebilir, güvenli ve modern bir trafik ağına sahip olması için ulaşım yatırımlarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Osman Zolan, "Ulaşım projelerimizle şehirlerarası ve şehir merkezimizdeki trafik yoğunluğunu büyük ölçüde rahatlatacağız. Yeni Caddemiz hem bölgenin de hem de Denizli’nin büyük bir ihtiyacını karşılayacak. Şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

CHP’de Horzum’dan ‘çatlak’ açıklaması:...
Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Merkezefendi Belediye Meclisi’ndeki encümen seçimi sonrası başlayan tartışmalar...

Haberi Oku