Merkezefendi:
banner175
Yeni çevre yolu bölge trafiğini rahatlatacak
Denizli'de ulaşım sorununa son vermek için köprülü kavşaklar, çevre yolları, üst geçitler, otoparklar, akıllı ulaşım sistemleri gibi milyonlarca liralık yatırımı tek tek hayata geçiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç duyulan bölgelerde geliştirdiği projelerle trafik sorununa çare olmayı sürdürüyor. Sanayi Bağlantı Köprüsü'nün kullanıma açılması ile birlikte İzmir Bulvarı ve Sümer Mahallesi ulaşımının rahatlayacağı, Merkezefendi Caddesi ve Örnek Caddelerinin ulaşım taleplerinin ise artacağını öngören Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda bir süre önce yeni bir çevre yolu projesini daha başlatmıştı. Tekden Hastanesi arkasından geçecek yeni çevre yolu İzmir Bulvarı'nda bir süre önce hizmete giren Sanayi Bağlantı Köprüsü ile 29 Ekim Bulvarı arasında bağlantıyı sağlayacak. Yeni güzergahın İzmir Bulvarı'na inmek isteyen araç trafiği için Bakırlı ve Sümer Köprülü Kavşaklarının yoğunluğunu büyük ölçüde azaltacağı, toplu taşıma için ise alternatif bir güzergah oluşturacağı öngörülüyor.
 
Ulaşımda da örnek kent Denizli
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bir süre önce çalışmaları başlayan projeyi inceledi. Başkan Osman Zolan'a Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, daire başkanları ve beraberindekiler eşlik etti. Başkan Osman Zolan, trafiğe çıkan araç sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, sürdürülebilir ulaşım için ihtiyaç olan tüm bölgelerde proje geliştirdiklerini, bu projelerin ise pek çok kent tarafından örnek alındığını söyledi. Ulaşım yatırımları anlamında 2017 ve 2018'in çok verimli geçtiğini vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Denizli’de ulaşım sorununu giderecek yatırımlarımız devam ediyor. Yeni çevre yolumuz ile bu bölge ayrı bir cazibe merkezi olacak. 29 Ekim Bulvarı, Merkezefendi Caddesi ve Denizli Devlet Hastanesi'ni de içine alan geniş bölgede araç trafiği rahatlayacak. Denizlimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi. 
 
İki yönlü, çift şeritli ve 30 metre genişliğinde
 
Yeni çevre yolu, İzmir Bulvarı ile 29 Ekim Bulvarı arasında bağlantıyı sağlayarak, Örnek Caddesi, Ahi Sinan Caddesi ve Merkezefendi Caddesi trafiğinin daha da akıcı olmasına imkan tanıyacak. Proje, 29 Ekim Bulvarı ile Mehmet Gazi Caddesi arası 1554 metrelik anayol, 2 geliş 2 gidiş, parklanma alanları ve kaldırımlar olmak üzere 30 metre genişliğinde olacak. 706 metrelik bağlantı yollarının da yer aldığı projede ayrıca ard germe tekniği ile 16 metre genişliğinde 41 metre uzunluğunda bir köprü de yer alacak.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

CHP’de Horzum’dan ‘çatlak’ açıklaması:...
Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Merkezefendi Belediye Meclisi’ndeki encümen seçimi sonrası başlayan tartışmalar...

Haberi Oku