Özel Haber:
banner175
Bir dönem kentin sembolü olan Pamukkaleli horoz heykeli içler acısı durumda
Bunun gibi fotoğraflar pek çok Denizlili’nin, hatta Denizlili olmayanların bile albümünde bulunuyordur...
 

Çünkü Denizli’nin simgesi olan horozun bir heykelini yapıp kentin meydanına koymak idarecilerin aklına 1960’lı yıllarda gelmiş...
 
Kentin iki simgesi Pamukkale ve horoz tek bir eserde birleştirilip sergilenmeye başlamış... Denizli ve Denizli’ye gelenler heykeli çok sevince Çınar meydanının simgesi olmuş... O yıllardan beri horozlar değişse de simge hiç değişmedi...
 
Ancak o ilk horoz şimdi ne yazık ki bu durumda...

 
Eski Denizli Grubu, Akkonak Parkı’nda bulunan ve her geçen gün biraz daha yok olan sheykelin kurtarılmasını istedi. Grup, yetkililere şu cümlelerle çağrı yaptı:
Akkonak parkında kaderine terkedilen Denizli'nin ilk horoz heykelinin gagası, ibiği kırık ve unutulmuş tıpkı unutulan Denizlisporun horozları gibi.
 
60'lı yıllarda yeni caminin bahçesindeyken 70'li yıllardan 90'lara kadar Çınar meydanındaydı. Sonra Akkonak parkında kaderiyle başbaşa kalan heykelin bakımı için gerekli çalışmayı yapmasını yetkililerden bekliyoruz. Denizli Büyükşehir belediyesi ve Merkezefendi belediyesinden ricamızdır.”


 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Çatelçeşme’den Çınar’a bakışın 54...
Çocukluk ve gençliği babasının Çatalçeşme’deki fotoğrafçı dükkanında geçen Babadağlı Gazeteci...

Haberi Oku