Özel Haber:
banner175
Çatelçeşme'den Çınar'a bakışın 54 yıllık değişimi
Kadim Denizlililer, şehrin yıllar içindeki değişimini sohbetlerinde sık sık dile getirirken, geçmiş fotoğraflar da bu değişimi gözler önüne seriyor.
 
Denizli’nin canlı tarihlerinden Babadağlı Gazeteci ağabeyimiz Türkay Arkadaş da, Denizli ile ilgili anlatacak hikayesi çok olanlardan… Onun bir avantajı da baba mesleği fotoğrafçılık sayesinde anılarını görsel olarak da saklayabilmesi…
 
1966 yılında babasının dükkanının hemen önünde, - bugün çatal akan çeşmenin hemen ön tarafı- poz veren Türkay Arkadaş’ın arka tarafında Çınar’a doğru bakış ve dönemin Denizlisi görülebiliyor. Henüz faytonların olduğu Denizli’de küçük yapılar dikkat çekiyor.
 
Türkay Ağabey, Gazeteciler Cemiyeti’nin genel kurulu için geldiği Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda çocukluk ve gençliğinin geçtiği yerleri görünce, birçok insandan daha fazla duygulandı. İnternette her yerde dolanan 1966 tarihli fotoğrafının aynısını aradan 54 yıl geçtikten sonra tekrar çekilmek istedi ve ortaya bu görüntü çıktı.
 
Yarım asrı aşkın bir sürenin geçtiği iki fotoğraftaki değişim –hem kent, hem de Türkay Ağabey adına- inanılmazdı…


banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Kuru fasulyenin zorlu hasadı
Türk mutfağının vazgeçilmezi kuru fasulye, severek tüketiliyor ama sofraya gelinceye kadar hayli emek yoğun...

Haberi Oku