Özel Haber:
banner175
Eski yıllarda Denizli'nin toplu taşıması böyleydi
Her geçen gün büyüyen Denizli’de toplu ulaşım için yüzlerce otobüs binlerce sefer yapıyor. 1970’li yılların başında Denizli de büyümeye başlamış ve at arabaları artık yetmez olmuştu. Dönemin belediyesi otobüsleri hizmete sunduğunda, bu otobüsler özellikle öğrenciler için büyük kolaylık sağlamıştı.
 
Bu fotoğraf da, Denizli’nin; özellikle İstiklal Mahallesinin fotoğraf belleğini oluşturan İsmail Aytaç’tan çıktı. Aytaç fotoğrafı, Facebook’ta yönettiği İstiklal Mahllesi Dostlar Grubu’nda paylaştı. O dönemi bilen bazı kullanıcılar da ilginç detaylarla anılarını anlattı.
 
Bir kullanıcı, 10 kuruşa bindiklerini aktarırken, o günleri yaşayan başka bir üye ise şunları paylaşıyor;  “Okula giderken biz de binerdik ona... Beş kuruşa bilet keserlerdi içinde biletçi vardı; duraklara gelince ‘encek vaaa’ diye bağırırdı...”
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Çatelçeşme’den Çınar’a bakışın 54...
Çocukluk ve gençliği babasının Çatalçeşme’deki fotoğrafçı dükkanında geçen Babadağlı Gazeteci...

Haberi Oku