Özel Haber:
banner175
Honaz'a taşınacak uçaklı okulun arazisi nasıl değerlendirilecek?
Denizli’nin ilk mühendislik fakültesinin kurulduğu, yıllar içinde Pamukkale Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinin eğitim verdiği, Denizlililerin ‘uçaklı okul’ diye bildiği Denizli Teknik Bililer Meslek Yüksekokulu 2020’de Honaz’daki yeni binasına taşınacak.
 
Mühendislik fakültesinin ilk kurulduğu 1976 yılında dağın başında bir arazi olan ‘uçaklı okul’ yıllar geçtikçe kentin en nadide ve kıymetli yerlerinden birinde kaldı. Pamukkale Üniversitesi yerleşkesinin büyümesi ile buraya olan ihtiyaç da her geçen gün biraz daha azaldı.
 


Honaz Belediyesi yeni bina yaptırmak için protokol imzalayıp okulu ilçeye götürmek için çalışmaları hızlandırırken geriye okul gittikten sonra boşalacak arazinin ne olacağı sorusu gündeme geldi.
 
Arazi için ranta kurban gideceği yönünde spekülasyonlar yapılırken, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağ, bu sorunun cevabını twitter’den verdi. Prof.Dr. Bağ, daha önce Doktorlar Caddesi üzerindeki binada hizmet vermeye çalışılan ancak istenilen verimin alınamadığı Diş Hekimliği Fakültesi ile PAÜ Diş Hastanesi’nin bu araziye yapılmasının düşünüldüğünü söyledi.

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Çatelçeşme’den Çınar’a bakışın 54...
Çocukluk ve gençliği babasının Çatalçeşme’deki fotoğrafçı dükkanında geçen Babadağlı Gazeteci...

Haberi Oku