Özel Haber:
banner175
Vuslatın 744. yılında Mevlana anıldı
Denizli Büyükşehir Belediyesi, hoşgörü ve barışın sembolü, büyük mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi’nin, hakka vuslatının 744. yılı nedeniyle Şeb-i Arus programı düzenledi. Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlenen Şeb-i Arus etkinliğine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bu görev sizler tarafından bize verildikten sonra gece gündüz çalışıyoruz. Altyapıyla, üstyapıyla, yollarla, sosyal tesis alanlarıyla, parklarla spor alanlarıyla Denizli’nin her bir köşesine her ilçesine, mahallesine, sokağına hizmet etmeye çalışıyoruz. Bunlar tabi ki gerekli, bunlar ihtiyaç, olmazsa olmaz. Bunun ötesinde, maddi işlerin dışında gönüllere de hitap etmek gerekiyor, ruhları beslemek gerekiyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak hem geçmişimizdeki güzelliklere hem değerlerimize hem de büyüklerimize sahip çıkarak onun anlaşılması noktasında her türlü hassasiyeti gösteriyoruz. Böyle güzel etkinliklerle şehrimize değer katmaya devam ediyoruz. Bu etkinliklerde sizler de bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız” dedi.
 


“Değerlerimizi gelecek nesillere aktaracağız”
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bugün Şeb-i Arus. Vuslatın 744. yıl dönümü… Vuslat Hz. Mevlana’nın ölüme verdiği ad. Allah’a kavuşama, Allah’la buluşma günü. Yani gerçek buluşma. O, ölümü uyanış olarak görüyor. Hayat onun için bir uyku. Hepimiz uyandığımızda asıl hayatımıza başlayacağız. Onun için Hz. Mevlana vuslat gününe düğün günü demiş. Vuslat buluşma günü, aşk günü demiş. Hayatı bizlere böyle anlatmış. Dünya kalacağımız yer değil. Bu dünyadan geçerken iz bırakmak gerekir, güzel eserler bırakmak gerekir, gönüller yapmak gerekir, hoş bir seda bırakmak gerekir. Allahın vermiş olduğu ömrü güzelliklerle donatmak gerekir. Bu değerlerimizi gelecek nesillere de aktarmak gerekir. Denizli bugün dünden daha iyi, yarın bugünden daha iyi olacak. Her gün bir adım daha ileriye gitmek hepimize nasip olsun inşallah” dedi.
 


Şeb-i Arus etkinliğinde, Şef Selim Öztaş yönetimindeki Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı, Türk Tasavvuf Müziği konseri ile en güzel ilahi ve kasideleri seslendirdi. Programın onur konuğu olan Serdar Tuncer, Mevlana şiirleriyle geceye renk katarken, sema ekibi ise Ayin-i Şerif’ icra etti. Işık ve görsel sunumlarla unutulmaz anların yaşandığı gecede, Hüseyin Fahrettin Dede'nin makamı kendine ait olan “Acemaşiran Ayin-i Şerifi” gerçekleştirildi. 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Çatelçeşme’den Çınar’a bakışın 54...
Çocukluk ve gençliği babasının Çatalçeşme’deki fotoğrafçı dükkanında geçen Babadağlı Gazeteci...

Haberi Oku