Pamukkale:
banner175
60 metrekare evin sığmayacağı arsalar ne olacak?
Pamukkale Belediye Meclisi hafta başında aldığı kararla özellikle apart yatırımcılarını üzecek bir karara imza attı ve ‘bundan sonra yapılacak evlerin 60 metrekareden küçük olamayacağına’ hükmetti.
 
UZMAN BAKIŞI
Kararın perde arkası henüz tam netleşmese de Mimarlar Odası Genel Merkez Danışma Kurulu Üyesi ve önceki dönem Mimarlar Odası Şube Başkanlarından Süleyman Boz, farklı bir konuya dikkat çekti. Boz,  Deha 20 Gazetesi’nde yayımlanan köşe yazısında ‘Kentliye karşı kararlar’ ara başlığında konuyu değerlendirdi.
 
ÇOK RADİKAL BİR KARAR
Boz’un yazısının ilgili bölümü şu şekilde:
 “Pamukkale belediyesi bir karar ile  kentin gelişmesinde çok etkili bir karar almış; Bundan böyle net 60 m2 alandan küçük daireler yapılamayacak, ruhsat verilmeyecek miş? Hengi gerekçeler, etkenler, boyutlar, tarih, geçmiş, gelecek, mimarlık, ekonomi, yatırım, yatırımcı, sosyal ve kültürel veriler düşünüldü de böyle bir radikal karar alındı ki? Toplum kesimleri ile tartışıldı mı, pişirildi mi bu karar?
 
APART YATIRIMCISI GELMEZ, EKONOMİ ETKİLENİR
Hayır!.. “Ben yaparım olur..” Sen yaparsın olur da.. Sana göre, senin yaşama, inanç, sosyal, kültürel anlayışına göre olur. Peki bu anlayışın medeniyete uygun mu?  Kente bir çok yatırımcı geliyor. 1+1 ya da 1+0 daireler yapıyordu. Bundan sonra neden gelsin ki? Siz bu kararınızla, ekonomiyi, işsizliği, kültürü, tarihi, kentin gelişmesini nasıl etkileyeceğinizin farkında mısınız ey kent yöneticileri? 
 
İLÇEDEKİ KÜÇÜK ARSALAR KADÜK KALDI
Merkezi hükümetler bir konutta bulunması gereken en az piyesler ve en az ölçülerini belirlemiş. Belediye bunu neredeyse 3 katı sınırına yükseltmiş? Herkes zorunda mı büyük daire yapmaya? Siz bilmiyor musunuz belediye sınırları içinde binlerce küçük parsele 60 m2 net dairenin dahi sığmayacağını? Peki o parsellerin “Kadük” hale gelmesine neden olan bu kararı alma yetkisini nereden buluyorsunuz?
 
BOZ’UN YAZISININ TAMAMINI BURAYI TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

PAMUKKALE'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Pamukkale Belediyesi, ilçe halkının Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirebilmesi çalışmalarını tamamladı....

Haberi Oku