Pamukkale:
banner175
Başkan Örki, kar mücadelesini yerinde inceledi
Tüm ülkemizi olduğu gibi Pamukkale’de de etkili olan kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için Pamukkale Belediyesi ekipleri aralıksız çalışmaya devam ediyor. Pamukkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ile tüm belediye Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin talimatları ile teyakkuza geçti. Pamukkale Belediyesi, kış şartlarının gereksinimlerinden olan kar yağışından, 61 mahallesinin tamamında vatandaşların olumsuz etkilenmesi adına, 50’nin üzerinde araç ve 300’ün üzerinde personeliyle karla mücadelesine kar yağışıyla birlikte gece yarısından itibaren başladı. Özellikle ilçede ilk olarak tehlike arz eden bölgeler olan Cankurtaran-Karataş mevki, Bağbaşı Bölgesi, Pamukkale ovası ve dağ yolları ile nüfusun yoğun olduğu merkez mahallelerinde kar küreme çalışmaları ile birlikte ilçe genelinde karla mücadele çalışmaları yürütüldü.
 
PAMUKKALE’DE 50 ARAÇ VE 300 PERSONEL SAHADA
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, sabahın ilk saatlerinden itibaren ekip çalışmalarını yerinde incelemek için sahaya indi. Pamukkale ilçe genelinde yürütülen çalışmalar esnasında, saha çalışanlarına kolaylıklar diledi, mahalle sakinleriyle bir araya gelerek sohbet etti. Aktepe Minibüs Durağı ziyaretinde, duraktaki kediyi de unutmayarak mama desteği sağladı. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, meteorolojinin bir süredir kar yağışı ile uyarılarda bulunduğu ve bunları yakından takip ettiklerini belirterek, “Tüm ülkemizi etkisi altına alan kar yağışı öncesinde kendimizi bu yağışa hazırladık. Çünkü bizim bölgemiz, sadece şehir merkezinden ibaret değil. Doğu coğrafyasını, iklimini de andıran bölgemizde var. Uzunpınar, Gözler, Akdere, Haytabey, Irlıganlı gibi civar mahalleler ile Pamukkale ve Karahayıt mahallelerimizin üst taraflarında kalan coğrafya, belirli bir süredir karla mücadele ettiğimiz bir yerdi. Bunun yanında Cankurtaran Bölgesi yine Türkiye'deki zor geçitlerden birisi. O bölgelerimizdeki mahallelerimiz bizim için gerçekten önemliydi. Gece itibariyle şehir merkezinde de çok yoğun bir şekilde kar yağmaya başladı. Tabi kar önümüzdeki tarım sezonuna yönelik bizi umutlandırdı. Bu yüzden kar yağıyor çok zorlanıyoruz demeyeceğiz. Afetsiz bir şekilde yağsın, yüce rabbim rahmetini gökten esirgemesin. Bizler ekip olarak hazırız. Şu anda 5 Beko-Loder, 5 kar küreme aracı, 5 tuz serici, 1 Loder, 10 kamyonet, 2 Greyder, 4 Pick Up, 1 Sepetli Bom ile birlikte 50’nin üzerinde aracımız ve 300 civarında da personelimiz sahada” dedi.
 
PAMUKKALE BELEDİYESİ HER AN TEYAKKUZDA
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, saha çalışmaları hakkında bilgi vererek, ana arterlerde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalıştıklarını belirterek, “Öncelik olarak kendimize ana arterleri belirledik. Ana arterlerde büyükşehir belediyemizle birlikte çalışıyoruz.  Ana arterlerin yanında da mahallemizin büyük sokaklarına giriyoruz. Bunun yanında özellikle yoğunluğun fazla olduğu merkez mahallelerimizde yoğun bir çalışma var. Ara sokaklarımıza da girmeye gayret göstererek vatandaşlarımızı mağdur etmemek için büyük gayret gösteriyoruz. Hastane, sağlık ocağı, camiler ve üniversite bölgemizi öncelik olarak belirledik. Yine sağlık ocakları, postane binaları, kamu kurumların önleri gibi yerlerde ciddi çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Pamukkale Belediyesi ekiplerinin, karla mücadele yanında yardım talep eden, yollarda mahsur kalan vatandaşlara da yardım etiklerini belirtti. Ayrıca, Pamukkale Belediyesi Kocaçukur Tesisleri’nde ki kaz ve ördeklerle birlikte sokaktaki can dostları da unutmadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Avni Örki, “Turistler Pamukkale’mize gelmiş. Ören yerinde de yoğun bir kar yağışı var ve turist otobüslerimiz hareket edemez hale gelmiş. Hiearapolis ve Laodikiea gibi ören yerlerimizde de çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. Turistlerin mahsur kalan araçları için yollarını açtık. Gözler Mahallesi’nde sobadan zehirlenen vatandaşlarımıza ambulansın ulaşmasını sağladık. Acil durum gereği koah hastası vatandaşımızı hastaneye ulaştırdık” diye konuştu. Başkan Örki, meteorolojiden gelen bilgiler doğrultusunda hava koşullarının birkaç gün daha sert geçeceğinin öngörüldüğünü söyleyerek, “Birde vatandaşlarımı uyarmak istiyorum, özellikle kar lastiği olmayan araçlar ile trafiğe lütfen çıkmayın. Hiçbir şey sizin canınızdan sağlığınızdan değerli değildir. Pamukkale Belediyesi olarak tüm ekibimizle her an sahadayız. Mahallelerimizde gerekli olan küreme ve tuzlama çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Biz her zaman olduğu gibi olumsuz hava koşullarında da halkımızın yanındayız, ekiplerimiz gece gündüz demeden yolları açık tutmak için mücadele edecek. Vatandaşlarımız sadece Beyaz Cennet olarak adlandırılan Pamukkalemizin adına daha da yakışır olan bu güzel manzaranın tadını çıkarsın. Fedakarca görev yapan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

PAMUKKALE'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Pamukkale Belediyesi, ilçe halkının Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirebilmesi çalışmalarını tamamladı....

Haberi Oku