Pamukkale:
banner175
Başkan Örki'den alkışlık ‘tablet projesi'
Uzaktan eğitimde, aksaklıklar ve imkânsızlıklarla ilgili tartışmalar sürerken, Pamukkale Belediyesi’nden ‘elini taşın altına koyan yaklaşımla’ örnek bir proje geldi.
 
Uzaktan eğitim başladığı günden itibaren harekete geçen Pamukkale Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iletişime geçti. İlçe sınırları içinde uzaktan eğitime ulaşmakta güçlük çeken çocuklar okullar ve öğretmenler tarafından süreç içinde tek tek belirlendi.
 
2 bine yakın öğrencinin bilgisayar ya da tablete ihtiyacının olduğu tespit edilince Pamukkale Belediyesi harekete geçti.
 
Öğrencilerin tablet sorununu çözme gayretleri sürerken, Pamukkale Belediyesi ‘şimdi değilse ne zaman’ dedi ve kısa sürede soruna çözüm üretti. Projeyi başlatıp sürükleyen ve sonuca ulaştıran Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, projeyi Denizli Haber’e değerlendirdi.
 
İMKANI OLMAYANI DÜŞÜNMEMİZ GEREKİYOR
Uzaktan eğitimin başlamasıyla harekete geçtiklerini söyleyen Başkan Örki, “Hepimizin çocukları var. Bu süreç başlamadan önce bize sinyallerini vermişti; tablet lazım, bilgisayar lazım… İmkanı olan var olan var olmayan var. Bizim ‘olmayanları düşünmemiz’ gerekiyor. Bu yüzden hemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile süreci başlattık. Öğretmenlerimiz gerçek ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi belirledi. Gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaşması için ayrı bir müracaat sistemi yapmadık. Öğretmenlerimiz öğrencilerimizi belirlerken biz de mali olarak hazırlıklarımızı yaptık” dedi.
 
2 BİN OKUL YAPTIRMIŞ GİBİ OLDUK
Belediye olarak okul yaptırma projeleri olduğunu belirten Örki, salgın nedeniyle sürecin bu şekilde ilerlemesiyle eğitime farklı önem vermek için harekete geçtiklerini söylerken, “Bina, bir öğrenci için bir okuldur. Beton tabii ki önemlidir ama şimdi teknoloji önemli. 2 bin öğrenciye ulaşarak 2 bin okul yaptırmış gibi olduk. Bir yerlerden kısarak projeyi hemen uygulamaya başladık” diye konuştu.
 
‘ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?’
Yardım kampanyası başlatmayı hiç düşünmediklerini belirten Başkan Örki, “Bu uzun bir süreç” dedi. Örki, şunları söyledi:
“Ben başkasından isteyeceğim, o getirecek, sonra ihtiyaç sahibine ulaştıracağım. İhtiyaç 2 bin iken 500 tablet gelirse ne yapacağız? O zaman da mağduriyet doğacak. Vermek isteyen vatandaşımız zaten ihtiyaç sahibine bir şekilde ulaşır.
Ama biz  ‘şimdi değilse ne zaman’ dedik ve hemen başladık.
Üretici firmalarla görüştük. Stok mevcut. Pazartesi salı günü siparişleri geçeceğiz. Bir hafta -10 gün içinde de öğrencilerimize ulaştırılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim etmeyi amaçlıyoruz.”
 
DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK
Örki, Milli Eğitim Müdürlüğü’ndne 2 bin talep gelmediğini ama fazla alım yaparak, ihtiyaç duyacak öğrencilere ulaştırılacağını da söylerken, “Mış gibi değil, çatır çatır Allah’ın izniyle yapacağız. İnşallah örnek olur. Okul yaptırmak isteyen belediyeler varsa onlar da 2 bin okul yaptırmış gibi olabilir” dedi. (Kaynak: Denizli Haber)
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

PAMUKKALE'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Pamukkale Belediyesi, ilçe halkının Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirebilmesi çalışmalarını tamamladı....

Haberi Oku