Pamukkale:
banner175
Güzelpınar'da sigara tüketimi bitirilerek ‘sigarasız mahalle' olma hedefi
Pamukkale Kaymakamlığı Proje Ofisi koordinesinde Pamukkale İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Güzelpınar Mahallesi Muhtarlığı işbirliği ile hazırlanan “Sigarasız Mahalle” projesi kapsamında Güzelpınar Mahallesinde projenin tanıtımı yapıldı.
Yapılan programa Kaymakam Hayrettin Balcıoğlu, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Berna Öztürk, Pamukkale İlçe Protokolü, Yeşilay Denizli Şubesi Başkanı Bünyamin Yakar ve Güzelpınar Mahallesi vatandaşları katıldı.
 
MUHTARINIZ OLARAK BEN BIRAKTIM
Güzelpınar mahallemizin  sigarasız bir mahalle olması için önce kendisinin sigarayı bıraktığını belirten mahalle muhtarı Ergün Gürsoy, “sigarasız mahalle” unvanını alarak Türkiye’ye örnek olmak istediklerini belirtti.
 
TORUNLARINI DÜŞÜN
Mahalle sakinlerinden Gülnaz Uçar ise, eşine seslenerek sigarayı bırakmasını istedi. Uçar, eşinin günde 2 paket sigara içtiğini belirterek, "Eşim evde de sigara kullanıyor. Doktora muayene olmaya gittiğimde beni sigara içiyor sandı. Beni düşünmedin, evlatlarını düşünmedin, bari 2 aylık torununu düşün. Sigarayı bırakmanı istiyorum”. diyerek  Güzelpınar Mahallesi kadınları olarak sigara kullanımına karşı olduklarını belirtti.
 
BİZİM İÇİN ÇALIŞIYORSANIZ O ZAMAN BİZİM İÇİN BIRAKIN
Babasına, sen neden sabah akşam çalışıyorsun diye sorduğunda; senin için kızın cevabını aldığını belirten 6. Sınıf öğrencisi Yasemin ERGİN, “baba mademki benim için o kadar çalışıyorsun. O zaman benim genç kız olduğumu, evlendiğimi görmek için sigarayı bırakmanı istiyorum” diyerek babasına seslendi. Sigara ile Mücadele hizmetleri hakkında bilgilendiren İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, Güzepınar mahallesinin Türkiye’de örnek bir mahalle olacağını inandığını belirtti.
 
SİGARASIZ MAHALLE TABELASINI 31 MAYISTA ASACAĞIZ
Pamukkale Kaymakamlığı Proje Ofisi koordinesinde 2017 yılından bu yana Anaokulları ve İlkokullarında velilere yönelik olarak Tütün Bağımlılığı ile Mücadele Projesini uyguladıklarını belirten Kaymakam Hayrettin Balcıoğlu, bu mücadeleyi daha da genişlettiklerini, Güzelpınar mahallesinde top yekün bu seferliği başlattıklarını belirtti. Proje hazırlıklarının ise 2 ay önce başladığını, Pamukkale İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin mahallede anketler uyguladığını ve 72 kişinin sigara bağımlısı olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. Mahalle halkının da çok istekli olduğunu gözlemlediğini ve 31 Mayısta mahallenin girişine “Bu mahallede Tütün ve Tütün Mamulleri Kullanılmamaktadır” tabelasını asacaklarını belirtti.
Pamukkale İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Güzelpınar Mahallesi Muhtarlığı tarafından protokol imzalanarak vatandaşlarımızın nikotin ölçümü ve solunum testi yapıldı. Yeşilay Denizli Şubesi tarafından açılan stantta ise genç gönüllü Yeşilay üyeleri vatandaşlarımızı bilgilendirdiler.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

PAMUKKALE'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Pamukkale Belediyesi, ilçe halkının Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirebilmesi çalışmalarını tamamladı....

Haberi Oku