Pamukkale:
banner175
Örki'den Laodikya kazılarına destek

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bir bölümü ilçe sınırları içinde olan Laodikeia Antik Kenti’ni ziyaret etti. Denizli’nin en büyük tarihi kentlerinden biri olan ve kazı çalışmaları 15 yıldır devam eden Laodikeia Antik Kenti’nde incelemelerde bulunan Başkan Örki, sosyal mesafe kuralları gözeterek yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Laodikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, Başkan Örki’ye çalışmalar hakkında bilgiler verip tarihi kenti gezdirdi. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, kazı heyetinin kullanması için gerekli olan maskeleri Şimşek’e teslim etti.


BAŞKAN ÖRKİ’YE TEŞEKKÜR

Laodikeia Antik Kenti’nde kazı çalışmalarının koronavirüs nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uygun olarak devam ettiğini söyleyen Laodikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, “Bizler burada pandemiye rağmen çalışmalarımızı tedbirlerimizi alarak devam ediyoruz. Laodikeia’nın güzelliklerinin ortaya çıkarılması için 15 yıldan bu yana Bakanlığımız, Valiliğimiz, Üniversitemiz ve Belediyelerimizle hummalı bir şekilde çalışıyoruz. Ramazan Bayramının hemen arkasında Sayın Cumhurbaşkanımızın, Kültür ve Turizm Bakanımızın dediği üzere Laodikeia’nın bu güzelliklerini herkes görebilecek. Yoğun programları arasında bizleri burada ziyaret eden Pamukkale'ye Belediye Başkanımız Sayın Avni Örki'ye bizzat teşekkür etmek istiyorum. Bu ziyaret bize moral verdi. Aynı zamanda ihtiyacımız olan maskeleri temin etti. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.


15 YILDA 100 YILLIK İŞ YAPILDI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ise Laodikeia Antik Kenti’ndeki çalışmalarını koronavirüsün engellemediğini söyleyerek, “Burada Prof. Dr. Celal Şimşek hocamızı, diğer profesörlerimiz ve öğretim üyesi olan profesyonel iş insanlarımızı, yine aynı zamanda çalışan kardeşlerimizi ziyaret ettik. Bu arkadaşlarımız mesafe kurallarına uyarak bu sıcağın altında çalışmalarını sürdürüyorlar. Bugün bizler Laodikeia’nın bu mevsimdeki güzelliklerini bütün Denizlili hemşerilerimize hatta bütün ülkemize ve dünyaya bir kez daha yansıtmak ve duyurmak istedik. Buradaki uzman kadrolarla bu güzel coğrafyamızın içerisinde bulunan medeniyetleri beşiklik yapmış ev sahipliği yapmış olan Laodikeia’yı ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Burada 15 yıldır kazılar yapılıyor. Ancak benim kanaatimce bu 15 yıl içerisinde yerli ve milli imkanlarla yapılan bu kazılarda tahmin ediyorum 100 yıllık eser ortaya çıkarıldı. Bundan ötürü çalışan bütün herkese yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde tiyatromuzda çalışmalar sonlanacak. 2021 yılının Mart ayında antik tiyatromuzun içerisinde bir çok farklı etkinliklere de ev sahipliği yapabiliriz. Pamukkale Belediyesi olarak turizmimizin biran evvel açılacağı o güzel günleri iple çekiyoruz. Hiç kimse umutsuz olmasın, herkes evinde sağlıkla kalmaya devam etsin. Böyle olsun ki ülkemiz steril bir şekilde bu süreci atlatmış olsun” dedi.
 

banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

PAMUKKALE'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Pamukkale Belediyesi, ilçe halkının Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirebilmesi çalışmalarını tamamladı....

Haberi Oku