Pamukkale:
banner175
Pamukkale Belediye Başkanı Örki, Ankara'dan müjdelerle geldi
Pamukkale Belediye Meclisi Ocak ayı 2. oturumu Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki Başkanlığı’nda yapıldı. Zaman zaman Ankara’ya giderek Pamukkale için önemli projelerin hayata geçmesi için görüşmeler yapan Başkan Örki, geçtiğimiz hafta Başkent’e yaptığı ziyaretlerle ilgili meclis üyelerine bilgiler aktardı.
 
6.5 MİLYON LİRALIK HİBE
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Denizli ziyaretlerinde önemli görüşmeler yaptığının altını çizen Başkan Örki, “Bu görüşmelerden sonra bakanlığa giderek taleplerimizi detaylı bir şekilde ilettik. İlçemizde kullanılmak üzere 5 Milyon TL’lik hibe kararı alındı. Bunun yanında 65 milyon tasarruf yaptığımız çöp kamyonlarının alımından sonra bu konuda kalan birkaç eksik aracımız vardı. Bununla ilgili olarak yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 1.5 Milyon TL hibe sözü aldık. İnşallah 1 ay içinde gerekli olan araçları alarak hizmete sunacağız” dedi.
 
TOKİ KONUTLARI 2 MAHALLEMİZDE YAPILACAK 
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı konut atağında ülke genelinde 100 bin, Denizli’de de 3 bin 500 konutun yapılacağını ifade ederek, “Bu çerçevede Pamukkale ilçemizde de 2050 adet konut yapılacak. Bunların 1050 adeti Kocadere mahallemizde, 1000 adeti de Yeniköy mahallemizde yapılacak. TOKİ konutları için başvurular 15 Ocak tarihine kadar devam edecek. 85, 95 ve 100 metrekare olacak konutlar 2+1 ve 3+1 olarak planlanacak. Ziraat Bankası ve TOKİ’ye yapılacak olan başvurular ile özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olması sağlanacak. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu fırsatı kaçırmamasını istiyoruz” diye konuştu.
 
Türkiye Belediyeler Birliği’nde de görüşmeler yaptığını söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, en az 1 adet olmak üzere sokak süpürme aracı alınacağının müjdesini verdi. Altyapı çalışmaları devam eden mahallerde gerçekleşecek olan üst yapı çalışmalarında kullanılmak üzere çeşitli kaynak arayışlarının yine Başkent’te devam ettiğini belirten Başkan Örki, Pamukkale’nin tanıtımı için yurt dışında gerçekleşecek olan karavan turizmi konulu çalışmalara da katılacağını bildirdi. Başkan Örki’nin bilgilendirmesinden sonra Pamukkale Belediye Meclisi’nde 2020 yılında görev yapacak olan Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Buna göer komisyonda Emin Tekin, İlmi Köse, Işık Yalçın, Sevgi Çölhan ve Hüseyin Kaya yer alacak.
 
Gündemindeki diğer maddeleri de görüşen Pamukkale Belediye Meclisi, ocak ayı çalışmalarını tamamlarken, Başkan Örki, mecliste alınan karaların hayırlı olmasını dileyerek, meclis üyelerine çalışmalarına teşekkür etti.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

PAMUKKALE'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Pamukkale Belediyesi, ilçe halkının Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirebilmesi çalışmalarını tamamladı....

Haberi Oku