Pamukkale:
banner175
Pamukkale Belediye Meclisi'nde ‘üretici pazarı kurulsun, kurulmasın' tartışması

Pamukkale Belediye Meclisi Mart ayı toplantıları, Belediye Başkanı Avni Örki’nin başkanlığında toplandı. İlk oturumda meclis gündemine alınması için sunulan 13 önergeden 12’si oy çokluğu ile kabul edildi. 
 
Cumhuriyet Halk Partili ve İYİ Partili meclis üyeleri, ilçeye ‘üretici pazarı’ kurulmasının meclis gündemine alınması konusunda önerge verdi.  CHP grup Başkan Vekili Oral Baş ve İYİ Parti Grup Başkan Vekili Bilal Gürcan’ın imzasını taşıyan önergede, ilçede her türlü meyve ve sebze yetiştiren küçük üreticilerin bulunduğunu, üretilen ürünlerinde tüketiciyle aracısız buluşması için belirlenen pazar yerlerinde haftada bir kez ‘üretici pazarı’ kurulmasının gündeme alınmasını talep etti.
 
‘ÜRETİCİ PAZARI OLAN YERLERE SORDUK, OLUMLU YANIT ALAMADIK’
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, önerge üzerine yaptığı konuşmada, kendi üretimini yapıp fazlasını pazarda satmak isteyen ve müstahsil belgesi alan üreticilere pazar yerlerinde yer verildiğini, onlara kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi. Konunun daha önce de gündeme getirildiğini aktaran Örki, projeyi hayata geçiren yerlere sorduklarını ve çok fazla olumlu yanıtlar almadıklarına dikkat çekti.
 
‘MÜSTAHSİL OLARAK SATIŞ YAPAN ÜRETİCİLER YERLERİNİ KAYBEDEBİLİR’
Pamukkale’de mevcut ana pazarlar varken müstahsil olarak satış yapan vatandaşlar için ‘üretici pazarı’ kurulmasıyla müstahsillerin ana pazar yerlerindeki yerlerini kaybedebileceğini ifade eden Örki, “Konu hakkında pazarcılarla konuştuğumuzda aşırı bir dengesizliğe gideceğini görüyoruz. Aynı zamanda bazı pazar yerleri de bize ait değil, haftada bir gün Büyükşehir Belediyesi’nden alarak kullanıyoruz. Yani Pazar yerlerinde müstahsil olarak satış yapan vatandaşlarımız, esas ana pazardan kopmak gibi bir durumla karşı karşıya kalır” dedi.
 
‘PAZARCILAR VE MÜSTAHSİLLER KABUL EDERSE HAYATA GEÇEBİLİR’
Önergenin mecliste reddedilmesinin ‘üretici pazarı olmayacağı’ anlamına gelmediğini aktaran Örki, “Proje düzgün bir şekilde oturtulursa,  müstahsiller ve pazarcıların ortak kabulüyle farklı bir uygulamaya gidilebilir. Konunun daha ciddi bir şekilde ele alınmasını, Pazarcılar Odası gibi ortak paydaşlarla görüşülerek karar verilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. 
 
ÖNERGE REDDEDİLDİ
Muhalefet partilerinin üretici pazarı kurulsun önergesi CHP ve İyi Partililerin 16 evet oyuna karşılık, Ak Parti ve MHP’li 20 üyenin ret oyu ile reddedildi.
 

banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

PAMUKKALE'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Pamukkale Belediyesi, ilçe halkının Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirebilmesi çalışmalarını tamamladı....

Haberi Oku