Pamukkale:
banner175
Pamukkale Belediyesi Kurtluca Camisini restore ediyor
 Doğal güzellikleri kadar tarihi değerleri de içinde barındıran Pamukkale ilçesinde yüzyıllar öncesinde yapılan camiler de dikkat çekiyor. Pamukkale Belediyesi yapımı 1884 yılına dayanan Tarihi Belenardıç Camisi’nde yaptığı restorasyon çalışmalarıyla bu değerli yapıyı hem turizme kazandırdı hem de halkın kullanımına açmıştı. İlçe merkezine uzak mahallelerden olan Kurtluca’da bulunan Kurtluca Köyü Camisi’nde de restorasyon çalışmaları başladı. Pamukkale Belediyesi ekipleri, içerisinde harim tavan süsleme detayında bulunan 22 Aralık 1956 tarihi not edilen ve Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na kayıtlı camiyi aslını koruyarak restore ediyor. Kubik mekânlı camilerden olan Kurtluca Köyü Camisinin yapılan incelemelerde 20. yüzyılın ilk yarısında inşasına başlanıldığı belirlendi. Caminin tavan göbeğinin hemen iki kenarındaki yıldızlardan birisinin çerçevesi kenarındaki boşlukta “Güzelpınarlı Hasan Usta oğlu Mehmet Ali Usta ve Ahmet” isimleri yazılı olurken, bu isimlerin caminin inşasını yapan ustalara mı yoksa sadece ahşap tavan ve diğer ahşap işçiliklerini yapan ustalar mı olduğu bilinmiyor. Moloz taş ile yığma tekniği kullanılarak inşa edilen caminin minaresi kesme taş malzeme ile yapılırken, 2 şerefesi bulunuyor. Pamukkale Belediyesi caminin tüm özelliklerini koruyarak tarihi güzelliklerini ön plana çıkaracak çalışmalara başladı. Büyük bir titizlikle yapılan çalışmalarla Kurtluca Köyü Cami hem ibadete açılacak hem de turizme kazandırılacak.
TARİHİMİZE DEĞER VERİYORUZ
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ilçenin doğal güzellikleri kadar tarihi değerlerinin de bulunduğuna dikkat çekerek, “Pamukkale’miz muhteşem doğal güzellikleri ile birlikte binlerce yıllık antik kentleri sınırlarında bulunduruyor. Bunun yanında yüzyıllar öncesinde yapılan tarihi camilerimiz de Pamukkale’mize değer katıyor. Bu camiler anıt değeri taşıyor ve Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na kayıtlı. Belenardıç tarihi camimizde yaptığımız restorasyon çalışmalarını tamamlayarak kent turizmine kazandırdık. Aynı zamanda halkımız da ibadetini burada yapabiliyor. Kurtluca mahallemizde de yine tarihi özelliklere sahip olan camimizde çalışmalara başladık. Kayıtlara göre 1956 yılında yapılan Kurtluca Camisi’ni de restore ederek hem ibadete hem de kent turizmine kazandırmak istiyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak tarihimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ayrıca ilçemizdeki 61 mahallede bulunan tüm camilerde ihtiyaç olan çalışmalar ekiplerimiz tarafından yapılıyor” dedi.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

PAMUKKALE'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Pamukkale Belediyesi, ilçe halkının Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirebilmesi çalışmalarını tamamladı....

Haberi Oku