Pamukkale:
banner175
Pamukkale Belediyesi'nden Ramazan Denetimi

İlçe genelinde faaliyet gösteren fırın, pastane ve unlu mamul imalathanelerine yönelik periyodik denetimlerini aralıksız sürdüren Pamukkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte denetimlerini daha da sıklaştırdı.  Ekipler, fırın, pastane ve unlu mamul imalathanelerini tek tek inceleyerek, imalatın kurallara uygun olarak yapılıp yapılmadığını kontrol ediyor. İşletmeleri ruhsat, hijyen ve gramaj gibi konularda detaylı bir şekilde inceleyen ekipler, göz açtırmıyor. Ayrıca koronavirüsünün yaygın olduğu bu dönemde özellikle hijyen konusunda çok titiz inceleme yapan ekipler, işletmelerde çalışan personellerin eldiven, maske ve bere takıp takmadıklarını da denetliyor. Ayrıca tezgah altı olarak bilinen sağlıksız imalathane koşullarına sahip yerler konusunda ekipler hassasiyet gösterirken, ilçe genelinde bu ve benzeri yerlere kesinlikle izin verilmiyor. Yapılan denetimlerde ruhsatı olmayan işletmeler mühürlenirken, eksikliği olan yerlere de gerekli uyarılar yapılıp, uygunsuzluklar olursa para cezası da kesilebiliyor. İlçe genelinde gerçekleşen denetimlerde halka sağlıksız ürün sunan hiçbir işletmenin olmadığı görüldü.
 
“HALKIMIZIN SAĞLIĞINI DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ”
 
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, ilçe halkının sağlığı için gerekli denetimleri yılın her döneminde yaptıklarını belirterek, “Ramazan ayının başlamasıyla birlikte denetimlerimiz sıklaştı. Zabıta ekiplerimiz, insanların temel gıda ihtiyacı olan ekmek ve unlu mamulleri üretim yerlerini sıkı bir şekilde denetleyip kurallara uyup uymadıklarını kontrol ediyorlar. Sağlıksız üretim ve satış yapan, kuralları ihlal eden işletmelere kesinlikle izin verilmiyor ve yasal işlemler yapılıyor. Bizler yerel idareciler olarak  tüm hizmetlerimizin yanında halkımızın sağlığını da düşünmek zorundayız. Çünkü hassas bir süreçten geçiyoruz. İnşallah bu günleri de en kısa zamanda geride bırakacağız” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 

banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

PAMUKKALE'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Pamukkale Belediyesi, ilçe halkının Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirebilmesi çalışmalarını tamamladı....

Haberi Oku