Pamukkale:
banner175
Pamukkale Belediyesi'nden 65 milyon liralık tasarruf
Pamukkale Belediyesi ekonomik anlamda önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı’nın 10 Ekim 2018 tarihli genelgesinde belirttiği üzere Kamu Yatırım Harcamalarında azami düzeyde tasarruf edilmesi yönündeki genelgesi çerçevesinde Pamukkale Belediyesi, tasarruf için çalışmalar yaptı. Geçtiğimiz aylarda Seyir Tepesi Projesi’nde 27 milyon liralık tasarruf sağlanırken, bu kez de çöp kamyonları konusunda tasarruf yapıldı. Pamukkale Belediyesi araç filosuna kattığı 27 çöp toplama ve nakil aracının hizmete alım töreni YSE’deki ana hizmet yerleşkesinde gerçekleşti. Törene Vali Hasan Karahan, 62., 64. ve 65. Dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Sema Ramazanoğlu, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Ak Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, kent protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 


5 YILDA 65 MİLYON TASARRUF SAĞLANACAK
Törende açılış konuşmasını yapan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Pamukkale’nin bir dünya ilçesi olduğuna vurgu yaparak, “Bu ilçe yılda 2.5 milyon turisti ağırlıyor. Biz de Pamukkale Belediyesi olarak buraya gelen insanlara tertemiz bir ilçe sunmak zorundayız. Bu çerçevede daha önce kiralama ile yapılan çöp toplama hizmeti için yaptığımız hesaplamalara göre bu araçları alarak önemli bir tasarruf sağlamış olacaktık. Paramız yokken de paramız varken de tasarruf yapmalıyız. Matematik yalan söylemez. Biz 27 adet çöp kamyonunu 14 milyon 500 bin liraya alarak 5 yılda tam 65 milyon lira tasarruf sağlamış olacağız. Aldığımız araçlar 14 ayda kendini amorti edecek. Bu 65 milyon lira ile halkımıza daha fazla hizmet götürmek için çalışacağız. Denizli Büyükşehir Belediyesi 5 mahallemizde altyapıya başladı. 2 mahalle daha eklenebilir. Biz Pamukkale Belediyesi olarak tasarrufla sağladığımız kaynağı bu mahallelerin üst yapısında değerlendirebiliriz. Bu araçların alımında destekleri olan herkese teşekkür ederim. Temizlik melekleri olarak gördüğüm ve bu araçları kullanacak olan arkadaşlarıma da kazasız belasız hizmet etmeyi rabbim nasip etsin” dedi. Konuşmanın ardından araçların temini ile ilgili yüklenici firma olan Karba Otomotiv Yurt İçi Satış Sorumlusu Taşkın Su, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür plaketi takdim etti. 
 

PAMUKKALE DAHA GÜZEL OLUYOR
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise konuşmasında Pamukkale Belediyesi’nin çöp toplama hizmetini taşeron olarak değil kendi araçlarıyla yapmasının önemli olduğunu ifade ederek, “Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki, giderleri azaltmak için yaptığı çalışmalar çerçevesinde büyük tasarruf sağlayacak bu hizmeti hayata geçiriyor. Kendisini ve ekip arkadaşlarını kutluyorum. Tasarruf edilen rakam yine Pamukkale ilçesine hizmet olarak dönecek. Denizli bir çok alanda olduğu gibi temizlik alanında da örnek bir şehir. Turizm kenti olan Denizli Pamukkale ile dünya kenti özelliğine de kavuşuyor. Pamukkale’nin daha temiz ve daha güzel olmasını sağlayacak bu hizmetin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan da konuşmasında Pamukkale’nin Denizli’nin turizm algısını oluşturan önemli bir ilçe olduğunu belirterek, “Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki bu araçların alımıyla önemli bir hizmeti hayata geçirmiş olacak. Turizm kenti olan Pamukkale’nin daha temiz olması için alınan bu araçlar hayırlı olsun. Bu araçlarla halka hizmet edecek olan kardeşlerimize Allah kaza bela vermesin. Hizmeti sizler yapıyorsunuz teşekkürü bize geliyor. Bir çok konuda olduğu gibi temizlik konusunda da halkımız memnuniyetini bizlere iletiyor. Bu da bizleri mutlu ediyor” dedi.
 
HER ŞEY PAMUKKALE İÇİN
 
Pamukkale’nin marka değerinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Sema Ramazanoğlu da “Böylesine önemli bir ilçeye katma değer sağlayacak önemli hizmetler yapılıyor. Bu hizmetlerden biri de yeni alınan çöp kamyonları. Biz insanların hayal kurarak yaşamak isteyeceği bir Pamukkale olsun istiyoruz. Temizliğiyle, güvenliğiyle huzur veren ortamlarıyla insanların yaşamak istediği yerlerin en başında Pamukkale’nin olmasını istiyoruz. Bu ve benzeri hizmetler de bu hayalin gerçekleşmesine katkı sağlayacaktır” diye konuştu. 62., 64., ve 65. Dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye teşekkür ederek, “Ak Parti’nin gerçekleştirdiklerini diğerleri hayal bile edemez. Denizli’de göreve geldiğimizdeki durum ile şimdi gelinen durum arasında çok büyük farklar var. Pamukkale Belediyesi bu araçlarla vatandaşlara daha iyi hizmet götürecektir. Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki başta olmak üzere emeği herkese teşekkür ediyorum” dedi. Vali Hasan Karahan ise Denizli’nin her geçen gün daha güzel bir kent olduğunun altını çizerek, “Yeni çöp kamyonları hayırlı olsun. Denizli ülkenin en temiz kentlerinden birisi. Bunu korumak kolay değil ama bunun daha ileri boyutlara ulaşacağına inanıyorum. Emeği geçen Avni Örki’ye teşekkür ediyorum. Araçları kullanacak olan arkadaşlarımıza da Allah kaza bela vermesin” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın duası ve kesilen kurdele ile araçlar hizmete alındı.
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

PAMUKKALE'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Pamukkale Belediyesi, ilçe halkının Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirebilmesi çalışmalarını tamamladı....

Haberi Oku