Pamukkale:
banner175
Pamukkale Belediyesi'nin 'Engelli Saatlik Gündüz Bakım Evi”ne büyük ödül
 Pamukkale Belediyesi geride kalan 2021 yılında önemli çalışmaları hayata geçirerek bunların karşılığında çok önemli ödüllere layık görülmüştü.
 
“6. Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması”nda Peyzaj Planlama, Tasarım ve Uygulama Projeleri kategorisinde “Kocaçukur Bölgesi, Pamukkale Güney Kapısı Yolu ve Termal Yüzme Havuzları ile Pamukkale Sokak Sağlıklaştırılması Projesi” birinciliği; Tarihi Kentler Birliği’nin Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamaları Özendirme yarışmasında, uygulama projesi kategorisinde “Laodikeia Kuzey (Kutsal) Agora, Batı Portik Restorasyonu” ödülü; Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin “2021 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması”nda Sağlıkçı Çevre kategorisinde “Karasinekle Mücadeleye Çevreci Yaklaşım” adlı projesiyle jüri özel ödülü; Antalya CityExpo 9. Antalya Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı ve Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda açılan stant da üçüncülük ödülü; Başkent Ankara’da “Tam Bana Göre Festival” sloganıyla gerçekleşen “Yerel Yönetimler Gençlik Festivali”ndeki Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Şehir Ormanı’ndaki gençlere yönelik hizmetleri kapsayan “Gençlik Vadisi Projesi” ile “Gençlik Hizmetlerine Yönelik Fiziki Belediyecilik Yatırımları” dalı ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’ye takdim edilmişti.
 
Pamukkale Belediyesi’ne 2022 yılının ilk ödülü de, Türkiye Belediyeler Birliği ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın işbirliğinde gerçekleştirilen “Engelsiz Şehirler Fikir ve Proje Yarışması”nda “Engelli Saatlik ve Gündüz Bakımevi” projesiyle geldi.
 
500 BİN TL KAYNAK SAĞLANACAK
Engelli vatandaşların şehir yaşamına katılımının kolaylaştırılması ve engellilere yönelik farkındalığın artırılması hedefiyle düzenlenen “Engelsiz Şehirler Fikir ve Proje Yarışması” iki aşama halinde gerçekleştiriliyor. Engelli bireylerin günlük hayatlarında kısıtlama, sıkıntı ve engelle karşılaşmadan, herhangi bir yardıma muhtaç kalmadan, tüm kentsel hizmetlere ve ulaşmalarını sağlayacak girişimlerin geliştirilmesi ve vatandaş düzeyinde farkındalığın artırılması amacıyla hazırlanan “Engelsiz Şehirler Fikir ve Proje Yarışması”nın birinci bölümü fikir, ikinci aşaması da uygulama şeklinde olacak. İlk aşama ile ilgili olarak yapılan değerlendirmede “Engelli Saatlik ve Gündüz Bakımevi” projesiyle Pamukkale Belediyesi ilk 10’a girdi. Bu proje için Pamukkale Belediyesine 500.000 TL’lik destek sağlanacak. İkinci aşamada yarışma jürisi tarafından uygulaması en başarılı bulunan 3 belediye ayrıca ödüllendirilecek. Projenin ödül töreni İstanbul Pendik Belediyesi Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın da katılımıyla gerçekleşti. Törende Pamukkale Belediyesinin ödülünü Başkan Örki’ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan takdim etti.
 
PROJE ENGELLİ YAKINLARINA KOLAYLIK SAĞLAYACAK
Pamukkale ilçesinde ikamet eden ve engelli yakınına kendi bakmak zorunda olan vatandaşların, gün içinde kısa süreli işlerini halletmek için engelli yakınlarını “Engelli Saatlik ve Gündüz Bakımevi”ne bırakabilecek.  Cumhuriyet Aile Sağlık Merkezi’nin 2. katının engelli bireylerin belirli saatler aralığında vakit geçirebilecekleri bir merkez olarak düzenleneceğini söyleyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Hedefimiz, Pamukkale ilçe sınırlarında yaşayan engelli bireylerin ailelerinin yaşam kalitelerinin artırılması, sosyal hayata karışması ve bu bağlamda kısa süreli işlerini halledebilmeleri için birkaç saatliğine bakmak zorunda oldukları engelli yakınlarını güvenerek bırakabilecekleri bir alan oluşturmaktır” dedi. Denizli’de böyle bir merkezin olmadığına dikkat çeken Başkan Örki, Pamukkale Belediyesi “Engelli Saatlik ve Gündüz Bakımevi” Projesi’ni en kısa sürede hayata geçireceklerini söyleyerek, “Bu projemizle ilçemizde engelli yakını bulunan vatandaşlarımızın sosyal yaşantılarına bir nebze de olsa kolaylık sağlamış olmakla birlikte, bu projemiz tüm bölgeye de örnek olacaktır” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

PAMUKKALE'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Pamukkale Belediyesi, ilçe halkının Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirebilmesi çalışmalarını tamamladı....

Haberi Oku