Pamukkale:
banner175
Pamukkale Belediyesi'nin Tercih Danışmanlığı Hizmetine Büyük İlgi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’de yeterli puan alan öğrencilerin üniversite tercih maratonu devam ediyor. Adayların tercihlerini bilinçli bir şekilde yapmaları için Pamukkale Belediyesi’nin ücretsiz olarak verdiği ‘tercih danışmanlığı’ hizmetine üniversite hayali kuran adaylar yoğun ilgi gösteriyor. Pamukkale Belediyesi, Atatürk Caddesi’ndeki ek hizmet binasında uzman psikolog rehberliğinde verilen ‘tercih danışmanlığı’ desteği, 14 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek. Danışmanlık hizmetinden yararlanmak isteyen tüm adaylar Pamukkale Belediyesi’ne ait 296 96 96 ve 444 9 220 nolu hatlardan Kültür İşleri Müdürlüğü’ne ulaşarak randevu alabilirler.
 
ADAYLAR TERCİH DANIŞMANLIĞINDAN ÇOK MEMNUN
 
Tercih yapan adaylardan Tuğçe Söylemez, “Pamukkale Belediyesi’nin biz öğrenciler için vermiş olduğu değer ortada. Gerçekten bize çok iyi değer veriyorlar. Pamukkale Belediyesi’ne gelip uzman psikolog rehberliğinde üniversite tercihimi yaptım. Bu hizmetlerinden dolayı Pamukkale Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” dedi. Gülbeyaz Yıldız isimli öğrenci ise “Pamukkale Belediyesi’nin biz üniversite adaylarına vermiş olduğu tercih danışmanlığı hizmetini çok faydalı buldum. Tercih konusunda kararsızdım. Pamukkale Belediyesi’nin uzman psikoloğuyla konuşup mantık çerçevesinde fikir alışverişi yaptık ve şu anda tercihlerimde daha kararlıyım. Bu hizmetinden dolayı başta Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.
 
“ADAYLAR SEVEREK YAPABİLECEKLERİ MESLEKLERİ TERCİH ETMELİ”
 
Pamukkale Belediyesi bünyesinde görev yapan Uzman Psikolog Ayşegül Tefenlili, stresin ve kaygının yoğun olduğu pandemi sürecinde sınava giren öğrencilerin, şimdi en zor süreçlerden biri olan tercih dönemine girdiklerini ifade ederek, “Üniversite adayları için en önemli zaman tercih kısmıdır. Çünkü yaşamları boyunca severek ve isteyerek yapabilecekleri meslekleri tercih etmeleri lazım. Bundan dolayı öğrencilerimizin kişiliklerine en uygun bölümü ve ilerde severek yapabilecekleri mesleklere ilişkin yönlendirmeler yapıyoruz. Pandemi sürecinde sınava hazırlanan öğrencilerin motivasyonları düştü, stres ve kaygı seviyeleri yükseldi. Bundan dolayı çoğu öğrencinin beklediği puan gelmedi. Bu konuda ailelere de büyük görev düşüyor. Ailelerin yapacakları en önemli şey çocuklarının yanında olmak ve her konuda onlara destek olmaktır” şeklinde konuştu.
 
“BU HASSAS SÜREÇTE ÖĞRENCİLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMAK İSTEMEDİK”
 
Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, üniversite adaylarının tercihlerini doğru ve bilinçli bir şekilde yapmaları için yardımcı olduklarını belirterek, “Pamukkale Belediyesi olarak birçok konuda olduğu gibi eğitim konusunda da vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Şu anda öğrencilerimiz hayallerini kurdukları üniversite tercihi yapıyorlar. Biz de onları bu hassas süreçte yalnız bırakmayarak beledimiz bünyesinde görev yapan uzman psikolog rehberliğinde gençlerimize ücretsiz olarak tercih danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Amacımız gençlerimizin hayallerini kurduğu meslek doğrultusunda tercih yapmaları sağlamak. Tercih yapan kardeşlerimizin istedikleri üniversite ve bölüme yerleşmelerini temenni ediyor, şimdiden herkese üniversite hayatında başarılar diliyorum” dedi.
 

banner209
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

PAMUKKALE'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Pamukkale Belediyesi, ilçe halkının Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirebilmesi çalışmalarını tamamladı....

Haberi Oku