Pamukkale:
banner175
Pamukkale'de Kekik Ve Lavanta Festivali'ne ilgi yoğun oldu
Gözler’deki festivale Denizlili ve çevre illerden gelen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Gündüz saatlerinde kekik ve lavanta bahçelerinde bol bol fotoğraf çektiren vatandaşlar, akşam saatlerinde Sadi Cesuroğlu ve Efe konserleri ile coştular. Festivalin ikinci gününe de katılan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, vatandaşlarla birlikte lavanta bahçelerinde bir araya geldi, akşama doğru da konserleri vatandaşlarla birlikte izledi.
“İDDİAMIZ BÜYÜK”
Pamukkale ilçesinin, bir turizm merkezi olması yanı sıra tarım ve hayvancılıkta en iyilerden olduğunu belirten Belediye Başkanı Avni Örki, “Dünyanın kekik üretim merkezindeyiz. Artık dünyada kekik deyince akla Denizli Kekiği geliyor. Geçtiğimiz sene itibariyle isim tescilini aldık. Daha önce İzmir kekiği olarak biliniyordu. Şimdi kekiğimiz Denizli Kekiği adıyla dünyanın dört bir tarafına gidiyor. Bugün dünyanın en güzel kekiğini, en güzel kekik balını satın aldım. Dünyanın en iyi kekiği, dünyanın en iyi kekik balı bu topraklardan çıkıyor. İddiamız büyük. Bende çok iddialı konuşuyorum, dünyanın en iyi üreticisi şu an karşımda. İnanmayan rakamlara baksın. Ben, tüm çiftçilerimizi yürekten tebrik ediyorum” dedi. Pamukkale Belediyesi olarak çiftçileri her zaman desteklediklerini ve desteklerini de sürdüreceklerini ifade eden Başkan Örki, “Bu ilkiydi festivalimizin, seneye çok daha güzelini hep birlikte gerçekleştirelim istiyorum. Gayretimiz şudur; bunca yıldır ürettiğiniz emek verdiniz, siz ne yaptığınızın çok iyi farkındaydınız, Dünya da farkındaydı. Ama istedik ki Türkiye olarak bizlerin göğsünü kabartan değerli çiftçi kardeşlerimizin özel bir etkinliği olsun. Lavantasıyla, kekiğiyle, adaçayıyla bu muhteşem ürünlerle bizzat yerinde tanışmış olsunlar istedik. İyi de ettik. Farklı farklı yerlerden birçok misafirimiz vardı. Son zamanlarda lavanta bahçeleriyle de ilçemize yepyeni bir hava katan turizm tesisleri açan, lavanta üreticilerimize de yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.
VATANDAŞLAR FESTİVAL İÇİN BAŞKAN ÖRKİ’YE TEŞEKKÜR ETTİLER
Pamukkale Belediyesi Kekik ve Lavanta Festivali’nin ilki olmasına rağmen çok iyi bir katılım olduğunu belirten Gözler Mahalle Muhtarı Devrim As, “Pamukkale Belediyesi Kekik ve Lavanta Festivalinin ilki olmasına rağmen oldukça iyi bir katılım var. Seneye daha iyi olacağını düşünüyorum. Gezilip görülmeye değer bir yer Gözler Mahallesi. Kekik, lavanta, adaçayı ile Pamukkale ilçemizin en iyi mahallelerinden birisi. Vatandaşlarımızı Gözler’e, lavanta bahçelerimize bekleriz. Kekiğin Denizli Kekiği olarak tescilini aldık. Adaçayı için de müracaatımızı yaptık, coğrafi işaretini de alacağız inşallah. Pamukkale Belediye başkanımız sağ olsun her konuda bizlerin yanında oluyor, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. Festivale katılan Ömer Ergin de “Çiftçiyim, burada aromatik bitkiler satıyorum. Kekiklerimiz yurtdışına satıldığı için ülkemize döviz girişi olmasını sağlıyor. Bu yüzden bunların daha iyi tanıtılması gerekiyor. Denizli kekiğinin tescilinin alınması güzel bir adım oldu. Bu çalışmaları ve yapılan bu festivalden dolayı Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki’ye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Festival alanında stant kuran Hüseyin Yıldız ise “Bu tarz etkinliklerde, festivallerde stant kuruyorum. Bugün de Pamukkale Belediyesi Kekik ve Lavanta Festivaline geldik. Gerçekten çok eğlenceli, güzel bir festival oldu. İlk defa yapılıyormuş, çok hoşuma gitti. Güzel de bir katılım var. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

PAMUKKALE'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Pamukkale Belediyesi, ilçe halkının Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirebilmesi çalışmalarını tamamladı....

Haberi Oku