Pamukkale:
banner175
Pamukkale'deki en küçük eve 60 metrekare sınırı
Pamukkale Belediye Meclisi’nin mart ayı 5. Birleşimi Denizli Büyükşehir Belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Denizligundem.com’dan Murat Demirbilek’in haberine göre; Toplantıyı Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin yönetti. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce söz alan Başkan Gürlesin, 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutladı. CHP adına söz alan Azime Bilgiç ise kadınların temsil bakımından azınlıkta kaldığını, şiddet görme ve ölüm olaylarında ise sayıca üstün olduğunu dikkat çekti. Kadın sığınma evinin de yapılmadığını belirtti. Başkan Gürlesin ise, “Teknik personeli dışardan destek alarak uygun bir yer bulduğumuzda yapmayı arzu ediyoruz”dedi. Konuşmaların ardından CHP’li Özkan Aslan, partisi adına mecliste görev yapan kadınlara birer karanfil ve nutuk adlı eseri hediye etti.



“YAPILARA 60 METREKARE SINIRI GELİYOR”
Pamukkale Belediye Meclisi’ne görüşülen en önemli gündem maddesi Pamukkale ilçesinde maddi ve manevi hatalara sebebiyet verilmemesi ve ileride oluşabilecek tereddütlerin ortadan kaldırılması amacıyla parsellerde kitlelerin düzenlenerek imar planına işlenmesi ile ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin onanması konusunda verilen önergenin görüşülmesi oldu. Mahalle mahalle onanan maddelerden en önemli düzenleme yeni yapılacak olan yapıların en az net 60 metrekare olması şartının getirilmesiydi.
 
ÖĞRENCİLERE OLUMSUZ YANSIR
Komisyon kararının okunmasının ardından CHP adına söz alan Meclis Üyesi Osman Bartal, “60 metre kare şartını anlamış değilim. Bu brütte 75-80 metrekareyi bulacaktır. Yönetmelik 27.5 ‘a kadar vermiş bu kararın doğru olmayacağını düşünüyorum. Özellikle üniversite öğrencilerine olumsuz yansıyacaktır. Pek inceleme zamanımız olmadı. Keşke olsaydı”dedi.
 
AİLE SAYISI BAZ ALINDI
Ardından söz alan Başkan Hüseyin Gürlesin ise , “Verdiğimiz rakam en az rakamdır. Aldığımız karar bir çok konuyu kapsayan bir düzenlemedir. Biz metrekare şartını belirlerken bir ailenin sayısını baz aldık. Bu düzenlemenin örnekleri başka illerde var. Bizden fazla metrekare şartını uygulayan var. Bizden de az rakam belirleyen var” dedi.
 
GAZİANTEP’TE 80 METREKARE
İmar Komisyonu Başkanı Nihat Akın ise, “Pamukkale ve Büyükşehir belediyesi ile ortak karar aldık. 60 metre şartı getirdik. Daha önceden 30.6.2017’ye kadar alınan eski ruhsatlar geçerli olacak. Diğer illeri incelediğimizde Kocaeli bu büyüklüğe 50 metre, Gaziantep 80 metrekare brüt alan şartı getirdi. Bu kararın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum”diye konuştu.
CHP’li Yılmaz Doğan ise, “Bu uygulama imar kanunlarına aykırıdır. Bir dava açılması durumunda bu uygulama durdurulur. 4 aydır ruhsat alınmadığından yakınıyorsunuz. Bu kararın alınmasıyla 1-1.5 yıl daha ruhsat veremesiniz. Ben bu durumu yargıya taşıyacağım” dedi
Gündem maddesi 25 kabul 8 ret oyla meclisin onayını aldı.
Haber: Murat DEMİRBİLEK
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

PAMUKKALE'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Pamukkale Belediyesi, ilçe halkının Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirebilmesi çalışmalarını tamamladı....

Haberi Oku