Pamukkale:
banner175
Pmukkale Belediyesi'nden okul olgunluğu testi

Pamukkale Belediyesi, geçen yıl okullar açılmadan önce eğitim hayatına başlama yaşına gelmiş 5-6 yaş grubundaki çocuklara yönelik “Metropolitan Okul Olgunluk Testi”ni yapmaya başlamıştı. Çocukların okula hazır olup olmadığını saptamak amacıyla yapılan bir test olan “Metropolitan Okul Olgunluk Testi” büyük ilgi görmüş ve yüzlerce aile ücretsiz olarak gerçekleşen bu hizmetten yararlanmıştı. Pamukkale Belediyesi’nin Pamukkaleli ailelere sunduğu ücretsiz Metropolitan Okul Olgunluğu Testi yaptırmak isteyen vatandaşların 444 9 220 numaralı telefondan Aile Destek Birimi’ne ulaşmaları gerekiyor. Aile Destek Birimi’nde görevli uzman kişilerce 5-6 yaş grubu çocuklara uygulanan test, okuma olgunluğu ve sayı olgunluğu noktasında toplam 6 testten, 100 maddeden oluşmakta. Uzman personelce, birebir uygulanan testin süresi 25-30 dakika sürerken, test sonunda ailelere detaylı bilgi verilerek, çocuğun eksik yönleri noktasında destek sağlanıyor.

“ÇOCUKLARIMIZ EN DEĞERLİLERİMİZDİR”

“Çocuklarımız bizim için çok değerli” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “En değerlilerimize en güzel geleceği hazırlarken, onlara en iyi eğitimi sunmaya gayret ediyoruz. 5-6 yaş grubunda olan ve bu yıl okula başlayacak olan çocuklarımızın eğitim hayatına hazır olup olmadıklarını tespit etmek çok önemli. Bu yaş grubundaki çocuklarımızın eğitim hayatına uyum sağlayıp sağlayamayacağı noktasında ailelerimizin kafasındaki soru işaretlerini çözmeyi amaçlıyoruz. Minik çocuklarımızın, okula başlamadan fizyolojik, çevresel ve zihinsel faktörleri değerlendirildiği bu test gerçekten önemli. Belediyemizde görevli uzman kişilerce yapılan okul olgunluğu testini ücretsiz uygulayarak Pamukkale ilçemizde yaşayan ailelerimize bu güzel imkânı sağlamaktan dolayı mutluyuz” dedi.

banner209
Anahtar Kelimeler
DenizliPamukkale
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

PAMUKKALE'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Pamukkale Belediyesi, ilçe halkının Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirebilmesi çalışmalarını tamamladı....

Haberi Oku