Pamukkale:
banner175
Yangının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı
Pamukkale ilçesi Akhan Mahallesi'nde dün saat 14.30 sıralarında, bir tarlada anız yakılırken başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Şiddetli rüzgar nedeniyle yangın, Akhan ile Karakurt mahalleleri arasındaki genç orman ile çalılık ve ekili alana doğru ilerledi. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 20 arazöz, 3 iş makinesi, 70 orman işçisi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 10 itfaiye aracı, Pamukkale Belediyesi'ne ait sulama tankerleri karadan; Muğla'dan gelen 3 helikopter ile 1 amfibi uçak ise havadan yangına müdahale etti. Yangın bölgesine Gökpınar Barajı'nın yakın olmasının, söndürme çalışmalarına katkı sağladığı belirtildi. Yangın yaklaşık 4 saat süren çalışma sonucu kontrol altına alınabildi. Yangında çoğunluğu çalılık ve ekili arazi olmak üzere toplam 100 hektarlık alan yanarak zarar gördü. Yangında çok sayıda arı kovanı da yandı, binlerce arı öldü.
 
Yangının tamamen kontrol altına alınıp söndürülmesine rağmen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, halen bölgede soğutma çalışmalarına devam ediyor. Bazı bölgelerde yer yer görülen kıvılcımlar ve bunların rüzgarın da etkisiyle yayılarak büyüme ihtimaline karşı, yangın söndürme işçileri soğutma yapıyor.
 
Bölgede tarlasının bir kısmı zarar gören çiftçi Muhammet Kaygısız, ayrıca yaklaşık 2 bin saman balyasının yandığını söyledi. Olayla ilgili polis tarafından gözaltına alınan M.Y.'nin ise ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.
DHA / Ramazan ÇETİN
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

PAMUKKALE'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ
Pamukkale Belediyesi, ilçe halkının Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirebilmesi çalışmalarını tamamladı....

Haberi Oku