Sağlık:
banner175
2 bin yıldır tedavi merkeziyiz
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bir dizi toplantı ve ziyaret dolayısıyla Denizli’ye gelen Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ve beraberindeki heyeti konuk etti. Ziyaret nedeniyle büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tataristan heyetine Denizli’nin sosyal ve ekonomik durumu hakkında bilgi verdi. Başkan Zolan, “Denizli, 1 milyon nüfusa sahip bir şehir. Büyükşehir ile birlikte 19 ilçe belediyemiz var. Denizli’de özellikle tekstil sanayisi ön plandadır. Doğal taş, kablo gibi üretimlerle de ihracat yapan bir şehir. Aynı zamanda tarım şehri olan Denizli, tropikal ürünler dışında her üründe Türkiye’de ilk 5’te yer almaktadır. Bunların yanı sıra; Pamukkalesi antik kentleri ve doğal güzellikleriyle yılda 2 milyon turisti ağırlayan bir turizm şehridir. Turizmde son yıllarda öne çıkan ve geliştireceğimiz alan ise sağlık turizmidir” dedi.
 
2000 yıllık sağlık kenti Denizli
 
Denizli’nin çok zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu ifade eden Zolan, “Termal suyumuz 30 dereceden 250 dereceye varan değişik sıcaklıklardadır. Farklı ve çeşitli mineralleriyle şifalı sularımız vardır. 2000 yıl önce hastalığına çare bulamayan insanlar Denizli’ye gelirmiş. 2000 yıl önce sağlık şehri olan Denizli’nin bugün de böyle olması için gayret gösteriyoruz” diye konuştu. Denizli’nin Türkiye’nin en temiz şehri ödülünü aldığını kaydeden Başkan Zolan, “Kentimizin yaklaşık 12 bin kilometrekarelik yüzölçümünün yüzde 47’si ormandır” diyerek konuklara “Kentimize bir kez daha hoş geldiniz” dedi.
 
Bakan Vafin’den Tataristan’a davet
 
Tataristan Sağlık Bakanı Adel Vafin ise, “Yüce Tanrı sizlere bunları bahşetmiş. Bu sizin rekabette bir üstünlüğünüzdür” diyerek şöyle konuştu: “Cumhuriyetimizin Başkenti Kazan, Denizli’den biraz daha büyük. 1.2 milyon nüfusumuz var. Turizm hiçbir zaman öncelikli alanımız olmadı. Ama son yıllarda turizmle ilgileniyoruz. Geçen yıl Tatarsitan’a toplam 2.7 milyon insan ziyaret etti. Kazan’a yakın bir mesafede Rusya’nın yeni bir şehri İnnapolis inşa ediliyor. Orada Bilgi Teknolojileri Üniversitesi var. Yenilikçi bilgi teknolojileri şirketleri için bir tekno park oluşturuldu. Bu nedenle Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Valiliğini Tataristan’a davet ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Bakan Vafin Başkan Zolan’a Tataristan’a özgü başlık; Başkan Zolan ise konuk Bakan’a çeşm-i bülbül verdi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku